Fofroredodagog

Jag kommer ihåg en kompis som jag inte träffat på flera flera år, men han skrev mejl till mig på rövarspråket...i början var det rätt skoj, sen blev det bara jobbigt haha... Vi hade en period när vi bara pratade rövarspråket, ett gäng... det var roliga tider det där...när man var ung!

Momenon nonu äror dodetot soslolutot momedod dodetot foföror idodagog! :)

Idag jobbar jag 3 timmar. Gutt! Men jag trivs bra på jobbet faktiskt. Bra jobbarkompisar, det är bra...!

Igår var man på hockey direkt efter jobbet. Jag var kissnödig, trött, fick ont i röven och ryggen av att sitta där....och när man lidit sig igenom mer än 2 timmar så förlorar Nybro i förlängningen.....pissdåligt! De jag satt med hade spelat på matchen och Daniel satt och skrek och studsade haha.... folk blev rätt sura....men men, en eloge till Oskarshamn-klacken...shit alltså...de var inte tysta en sekund!! Huvudet började studsa med till deras trumslag, blev nästan hypnotiserad och började hålla på O-hamn.....neeedå hehe....bara nästan!

En helt oplanerad helg väntar, underbart....!

Alfons, mina svärföräldrars fina hund finns inte mer. Han var sjuk och jättegammal så för en vecka sen tog de bort honom... Du är saknad Alfons.
image21

Muffins

Igår fick jag akut sockersug, jag var bara tvungen att hitta något med socker fort fort fort! Men det hittar man ju inte här hemma så D följde med mig till Willys för att köpa semlor...men de var sluuut! PANIK. Det fick bli chokladmuffins med vaniljfyllning, inte helt fel, men en semla hade varit fint...

Min mage mår lite bättre idag, men tänkte att jag mest skulle dricka vatten idag, får se hur länge det håller innan hungern sätter in hehe...

Igår hade vi tvätt-tid och Daniel fick lägga i de första tvättarna för jag jobbade. När vi hängde upp tvätten kände jag att kläderna var VÄLDIGT mjuka och doftade VÄLDIGT mycket...
D- "Jag visste inte i vilket fack sköljmedlet skulle va så jag hällde lite i varje...
Hahaha....inte lätt alltid, eller vad säger du älskling? Nu har vi mjuka kläder i alla fall!

Dax att jobba snart. Sen blir det promenad ikväll med A.

Ha en bra dag!

åååh....:)

Från filmen Juno... 

Har ni inte sett filmen än? SE DEN för tusan!

image20

förresten...

jag är mörkhårig nu ju. har varit ett tag, men glömt  visa. Here´s a picture...
image19

tjugosjättefebruari

Igår fick man lön. Bästa dagen i månaden, apppsolut!
Tyvärr gick ju halva lönen till tråkiga pissräkningar, men nästa månad blir det inte så farligt.

Nu har jag köpt böcker! BOKREA för tusan...
Har köpt:
På slaget tolv-Nora Roberts
Lady Chatterleys Älskare- D.H. Lawrence
Smuts- Katarina Wennstam
Ut ur Mörkret- Linda Caine och Robin Royston
Ett barn blir till- Lennart Nilsson och Lars Hamberger
Bonniers Världsatlas

Sen fick jag nån tråkig bok på köpet, men den har Daniel börjat läsa.

Har så sjukt ont i magen. Haft sen i lördags! Blir orolig att det är nått allvarligt. Att bli orolig hjälper ju inte direkt, blir ju bara värre...

Jag känner mig lite halvt negativ, inte bra... Jag behöver nog bara lite mer träning och frisk luft, har varit dåligt med det nu! SKÄRPNING!!! Snart bikiniseason för tusan. Ut å gå!!!

Something

Nu har jag egentligen massor att skriva, men jag  orkar inte. Så jag tar det kortfattat.

Förra veckan..
Onsdag: Emmelie anlände till Kalmar, vi hämtade hem min kisse LEO och tog honom med hit till lägenheten. Gick väldigt bra att ha honom här faktiskt. Daniel åkte till Kristianstad för final tests på pliktverket.

Torsdag:En långpromenad. Shoppade lite kattmat på ÖB och Emmelie hittade supertjusiga pjux på skokällaren. Pratade massa och lagade fisk.

Fredag: Daniel kom hem igen. Jag å Emmelie åkte till Kalmar och gick på stan. Fyndade Killahjeans och sen gick vi på Juno. SE DEN!! Eller döööööö......muahahahaaaaa....!

Lördag: Stressade. Lämnade Emmelie i Kalmar, lämnade Leo på ranchen, surade på Daniel!, packade kläder å åt fiskpinnar. Köpte en papperskorg till Elin haha. Körde till Jönköping. Duschade å stressade. Åkte taxi till 25-årsfesten med en trevlig chaufför med huvudryckningar, så kallade ticks. Sen var det god mat och nya människor. Men kom hem rätt tidigt till Elins lägenhet. Sooov....

Söndag: Trötta. Åkte till födelsedagsbarnets lägenhet. Mycket fin! Käkade pizza på Evergreen. Drog hem... Äntligen hemma! Myskväll med Daniel.


Idag har jag jobbat 6 timmar. Fått ett schema fram till nästa tisdag med. Skönt å veta lite hur man ska jobba. Nu är jag astrött....hejdå!

helg

tiden går fort när man har roligt! Imorgon åker Emmsan hem och vi åker till Jönköping.

Idag har vi varit i kalmar och shoppat lite. Sen var vi på bio och såg JUNO. Väldigt bra film måste jag säga...helt underbar...måste se den igen!

Jag fyndade ett par Killah jeans idag...ojojoj så snygga de är!

Skriver mer efter helgen mina vänner....Tack och godnatt!

Shopping

Jag har sånt sjukt shoppingsug!!! Så imorgon ska jag till Ölands köpstad haha... hoppas jag hittar några snygga pjux. Uppdaterar med foton om jag hittar något kul!

Idag har jag städat.Ordentligt! Ugnen liksom, hur ofta rengör jag den? Oj kom på att jag måste torka ur micron  med... torkat golvet har jag gjort också. Inte dåligt!

Ha en bra kväll och missa inte Andra Avenyn! Ojojoj, hur ska det gå för Tony nu då, och Liv som ljög ihop en ohållbar historia....ja jag säger då det! 20.00. Ikväll. Kanal 1.

Peace out

Yeach!

Köpte den här vackra citrusväxten på IKEA sist vi var där. Först trodde jag det var apelsiner, men sen gav jag upp och tänkte att clementiner är det nog i alla fall...men nu hade en liten frukt blivit gul och fallit ner så jag provsmakade en...suuuuuurt och beskt!! Smakade som lime nästan. Nån som vet vad detta är??
image17

Sol

Det är liksom vår nu. Helt sjukt...
                                     Men
helt UNDERBART!!!


Jag hade chansen att åka till Ölands köpstad nu, men jag hoppade över det. Hade varit skoj att köpa lite nytt till fötterna nu till våren, men jag tror jag väntar. Men jag vill ha nått liknande dessa:
image15
Inte för höga, men inga lågskor heller. Tycker de är både snygga och ser sköna ut. Och det är viktigt, att de är sköna hehe. Vet inte hur många skor och stövlar jag har köpt som är så obekväma att gå i så man kanske använder dom en gång sen glömmer man bort dom... Har ett par supersnygga stövlar med riktigt hög klack, jag hade dom på Pontus och Maries bröllopsfest. Jag hade ingen känsel i fötterna till slut, försökte sitta ner så mycket det gick hehe... när jag kom hem och gick utan dom kändes det som de var kvar på fötterna! Daniel fick massera igång blodtillförseln hehe...

Bara en dag tills Emmsan kommer, dax att städa och handla idag!
Min vän Emmelie





Sjuk

Ont i huvudet och snuvig, stackars mig.

Hälsade på Leo igår. Stackarn... svärföräldrarna har hand om en hund till nu i 14 dagar för ägaren är utomlands och Leo och hunden Jussi kommer INTE överens. Dumma hund, han jagar min katt! Så Leo har bosatt sig på övervåningen och VÄGRAR gå ner... Så jag funderar på att ta hit honom några dagar, han går ju ändå inte ut så det skulle nog funka... Får se hur jag gör.



Om 2 dagar kommer Emmelie hit. Har inte setts sen i somras nån gång... på Liseberg var nog senast! Ska bli roligt.

Daniel klagar på att mina blogginlägg är för långa, så jag får väl sluta här då! Haha....=P

Ut och Njut i solen nu människor!!!

Lördag kväll

Nu är jag hemma igen efter ett besök hos mamma och småsyrrorna. Idag åkte mamma och jag till Vimmerby och shoppade lite. Jenny har fått sin lilla dotter nu så jag var bara tvungen att köpa något gulligt till henne!

image9

Sen så shoppade jag lite till mig själv med... en fin svart söt klänning på Cubus för bara 169 kr, tights på Lindex, alldeles för dyra men behövde..., benvärmare från Cubus för 59kr och ett par jeansshorts på rean på Downstairs för bara 25 kr!!!

image10

Ikväll ska vi till Annelie och Fidde och glo på melodifestivalen. Hoppas det är bättre låtar idag än förra lördagen! Jag menar "I love Europe"......GAH! Vilket skämt....!

Breathe

  1. Andas
  2. Blunda
  3. Andas igen...

Breathe-Angels and airwaves.

Jag behövde lite A&A tid för mig själv nu. Mitt huvud dunkar och hjärtat slår alldeles för fort. Varje dag är det nån blankett som ska fyllas i, något papper som måste skrivas under och skickas vidare, samtal som måste ringas. Att vara utan jobb är ett jobb i sig. Tro det eller ej.

Nu är det lite klarare med Caféjobbet. Men jag tänker i alla fall leta andra jobb under tiden.

Nu vill jag skriva om nått roligare. Snart BOKREA! Och detta året har jag faktiskt sparat pengar till den haha, helt otroligt, men sant. Jag vill ju någon gång i framtiden, i vårt stora vackra hus, ha ett bibliotek. Så jag måste samla på mig fler böcker. Då är bokrean perfekt!

Daniel ville ut och gå med mig för det var så vårigt väder, men han somnade i stället. Det gör inget, snart blir det promenad med Annelie.

Jag funderar på om det var något i helgen...? Annars ska jag nog åka hem till mammsen och syrrorna, saknar dom så mycket.

 Småsystrar

Nu känns huvudet sooo much better!

Världens finaste

image5

Den dagen jag äger en sån här pärla...ojojoj...lycka :)
Bilen tillhör min bästa väns bror som har lackat om den och fixat en massa. Nästa gång jag är i Uppsala ska jag försöka tigga en åktur!
För er som inte vet.. bilen är en Dodge Charger-68...fiiiiin...

Emmelie själv har en Dodge Dart. Behövs ny lack och säkert en del annat med, men känslan av att köra den....vroooooom!! V8....hur gutt som helst :)

image6

Party, varning och flummjobb

I fredags hade vi party här. Hur ofta händer det? Kanske 2 ggr om året! Vi hade i alla fall huuur kul som helst och alla var glada och allt var på topp. Helt plötsligt försvinner strömmen. Vi trodde det var nån säkring som gått, men det var inget vi kunde fixa från lägenheten. Det slutade med att Daniel försökte ringa på och ringa till hyresvärden och vaktmästaren och alla möjliga jourhavande inom HSB och alla andra fick gå över till Sam och fortsätta festen där. Annelie och Fidde hjälpte till med att hämta handdukar att lägga vid frysen och de tände ljus så man skulle se nått, det var ju bäcksvart! Jag tömde frysen och vi fivk ut det på balkongen...jaja, hyresvärden svarade till slut men hon kunde inte göra nått mitt i natten. Vi fick sova helt enkelt...på morgonen vid 9 tiden vaknade jag och strömmen var tillbaka.

Daniel pratade med värden flera gånger, och det visade sig att en gubbe i trappuppgången(den suraste, läskigaste, otäckaste som jag stött på när jag bott här!) hade ringt till hyresvärden dagen efter och klagat på volymen hos oss, så vi fick en varning! KUNDE HAN INTE LYFT PÅ SIN FETA RÖV och kommit upp EN TRAPPA och sagt åt oss att stänga av eller sänka??????????
Vi tror att det var HAN som stängde av strömmen för oss. Enligt hyresvärden har bara hon nyckel till elcentralen, men en annan av våra grannar sa att han sett den här gubben öppna där en gång, så det finns inga tvivel om saken. Bara bevis som saknas, annars skulle han få så han teg.....man får inte stänga av strömmen för grannarna.....sjukhuvud!!!!!!

Pust....fått ur mig lite aggressioner.....

Så till "jobbet" eller vad man kallar det. Min första dag var igår. Idag kom jag dit och de sa åt mig att jag var ledig idag.....det visade sig att de trodde arbetsförmedlingen skulle betala halva min lön! Men det hade inte jag fått veta, så jag prata med min handläggare igår och det var inte alls så. Så jag skulle gå tillbaka imorgon när chefen kommit tillbaka..... snacka om flummigt!

Det är vår ute! Härligt. För att avsluta det här lite positivt ska jag lägga in en rolig bild....enjoy!

image3

This i know oh oh...

I got the job!

Börjar på måndag...!!

Hahaha.....den märkligaste "intervjun" jag varit  med om. "Hej, Emilia heter jag. *skakar hand med 2 personer* Jag skulle träffa nån här om ett jobb." Den ena ser mycket frågande ut men utbrister efter ett ögonblick "Jaha, från arbetsförmedlingen!"....jag bara, "eeeh joo"......Den andra går mot trappan och säger "Kom så ska du få kläder".....Shit tänkte jag, tror de att jag är nån praktikant nu eller.... "När kan du börja?" "eeehhh....jaa.... när som!"

Hahaha......snacka om flummigt...... Men det blir säkert bra. På måndag ska jag lära mig om maten....

Verkar va bra tider med. Typ 6 timmar om dagen, alldeles lagom!

Nu har jag ärenden på stan. Sen blir det städning och lite förberedelser inför kvällen!

Oh my gosh...!

Känner redan på mig att detta blir ett låååångt inlägg, så är ni lite halvt slöa, sluta läs NU!

Mycket i huvudet, känner att jag måste skriva av mig nu.

Det här med jobb... jag hade en dag på hotellet i veckan, men fy tusan, jag vill inte gå tillbaka dit igen. Känns ju som inget har hänt, att man inte kommer nånvart här i livet. Vill verkligen ha nått nytt. Så jag har sökt massor med jobb! Varit riktigt iiiihärdig så att säga. Imorgon ska jag på intervju på ett café här i stan. Har inga förhoppningar alls, och är inte så nervös heller. Får ta det som det kommer helt enkelt. Om det inte löser sig med jobb inom 2 veckor har jag en plan B som jag ska sätta i verket! Men det hemlighåller jag än så länge.

Min kära vän Jenny ska göra kejsarsnitt om en vecka. Hon vägrar avslöja vilken dag, men jag tror jag har räknat ut det själv. JAG tror alla hjärtans dag, men hon förnekar... jaja, vi lär ju märka.
Och Mikaela och Marcus hade ett lyckat ultraljud, blev riktigt glad för deras skull. Skönt att se att barnet är friskt!

När jag var på hotellet och vikade för Lena så dyker hon plötsligt upp! Jag blev så glad att se henne...jag hoppade på henne och gav henne en kram... Den goaste jobbarkompis jag haft. Nånsin. Lena är bäst...

Jaaaa....så har jag planerat in hela nästa vecka, så jag hoppas jag får va arbetslös då haha....så dum man är, men jag skulle verkligen behöva va ledig då haha.....Måndag och tisdag, hälsa på mamma...onsdag, bjuda Emma på fika på fm...torsdag, alla hjärtans dag! = överraska Daniel :)....fredag...ja fredag skulle jag kunna jobba haha....

Veckan efter det kommer Emmelie hit i 3 dagar, inte så roligt för henne om jag jobbar då.....men det får jag väl säga om jag skulle få jobb...att jag behöver va ledig de 3 dagarna.

Nu har jag skickat ut sms inbjudningar till lite vänner.... partaj hos oss imorgon! Ska bara berätta för Daniel med haha.....hmm....går säkert bra!

Ok. Över till träning och kost-snack. Jag går mina promenader varje dag... står på den där maskinen när jag känner att jag ätit för mycket. Maten går bra med. I lördags kväll åt jag mitt sista godis. Får mina abstinensproblem ibland med godiset, men annars går det bra! 1 april ska jag ta nästa godisbit om jag känner behov av det. Vilket jag lär göra haha....

Nu ska jag kolla på Unga mödrar på kanal 5. Tack för mig!

Äntligen morgon

Sitter här och funderar. Gick upp halv 6 för att gå ner och hämta tvätten för jag orkade inte igår kväll, men jag lyckades inte somna om. Surt. Så nu sitter man här och lyssnar på Adam och Gry...

I måndags var jag hos Arbetsförmedlingen. Kändes som evigheter sen jag var där, men de kände igen mig! Kändes tungt haha... Så nu har man några jobbansökningar att fixa. Tänkte göra det nu så man kan slappna av i helgen.

Måndag till onsdag var jag i Jönköping hos lillsyrran, det var roligt. Åkte mycket buss... sen blev det ju stan och A6, lite hårfärgning och film och godis hehe. Godiset var ju inte så bra av mig, men när man kollar på vad jag shoppade så var jag duktig. Köpte en kofta på Bik Bok som det var 70% rea på, sen köpte jag inte mer! GUTT, jag ska klara min budget...så är det bara!

Nu ska jag skriva ansökningar. HAJ!

elmilia

Vardagsliv,renovering och familjen!

RSS 2.0