Leia 5 månader, typ

Leia väger nu: 7170 g
Leia är: 65,5 cm lång

Det var 5 månaders kontroll och 6 månadersvaccination och läkarbesök ihopslaget, för Leia är ju snart 6 månader. Sjukt va tiden går fort!

Allt gick bra, hon grät bara i 3 sekunder när de sprutade in vaccinet, sen log hon mot både doktorn och BVC tanten. Skönt det! Och allt stod rätt till med Leia, "Inga konstigheter" =)

Leia kan sitta små stunder själv nu.
När hon "tappar" en leksak ska hon ta upp den. Hon kastar ju ner den med flit hehe...
Hon jollrar på högt och ljudligt!
När hon ligger på mage "diggar" hon så huvudet åker upp och ner samtidigt som benen, ser väldigt roligt ut!
När hon sitter i sin stol och hör musik börjar hon digga med huvudet =)
Hon älskar att busa och när man sjunger för henne, då "sjunger" hon med.
Det går bra med burkmat nu, gröt tycker hon också mycket om. Och välling med såklart.
Hon sover dock INTE hela nätter... och hon tycker inte om killar/män!
På mage flyttar hon sig runt i cirklar lätt och hon lyfter rumpan, så snart kryper hon nog iväg...vill inte att hon ska bli stor! Men men... än är hon ju min lilla bebis =)

Nu blir det febergos... och lite gnäll...för nu vaknade lilltjejen.
//E

Ps. nya bilder kommer snart.ds

It´s coming

De sa att våren är på väg. Jag hoppas att de har rätt.

"You look sad"

Vill man bli deprimerad kan man ju kolla på Greys Anatomy. Förstår inte varför man vill kolla på detta. Alla är olyckligt kära och allt är så tragiskt och romantiskt ledsamt... usch! Kanal 5 sänder ju repriser nu på förmiddagarna. Jag har aldrig sett programmet innan men har kollat några minuter ett par dagar nu, men shit... nee INTE något för mig. Finns redan för mycket elände i verkligheten!

Leia fick såklart feber i tisdags kväll efter sprutorna. Hon har fortfarande feber och är jättesnorig. Inte kul. Hoppas att det går över till helgen.

För i helgen ska vi ha det underbart! Ser vi verkligen fram emot. =)

//E

SOLEN

Solen har bestämt sig för att titta fram idag. Det tackar vi för...

Att ge upp

Just nu har jag värk i nacke, axlar, RYGG, huvud, knän.
Jag är TRÖTT så jag skulle somna bara jag la mig ner.
Jag har tusen saker jag BORDE göra.


Jag ger upp. Jag skiter i allt och sätter mig i soffan och går in i the world of internet TYP.... (Det är nu jag saknar min Laarah... min human Magician. Ingen fattar nått. Jo, kanske någon)

Ibland vill man bara leva ett annat liv. Försvinna en stund för att sen komma tillbaka med ny energi och ny glädje. JAG BEHÖVER LADDA BATTERIERNA.

Tyvärr kan man ju inte skriva allt man skulle vilja här, för folk snackar så mycket. Saker kan feltolkas och så är snacket igång... BLÄÄÄÄÄÄÄ!!!!

Snart BVC. Stackars Leia ska få en spruta igen och en läkare ska klämma och ta i henne... ser INTE fram emot kvällen och natten. Hon lär ju få feber som sist =(

Leia- Mitt ljus i mörkret

//E

Något

Tur att A inte skulle göra något annat idag, annars hade jag blivit uttråkad till döds tror jag. Alla andra jag kollade med skulle göra annat idag/ikväll , även A, men det blev visst ändrat. Är jag glad för...!

Blir ju lätt att dagarna blir så lika varandra. Man behöver något kul på helgerna, annars blir det fööör tråkigt bara.

..............

Sen jag fick Leia har jag fått släppa på alla krav som jag hade på mig själv innan. Visst, jag kan känna krav fortfarande, men... det är lättare att släppa dom nu. Jag orkar inte alltid ha det städat (inte ens när man vet att man ska få besök), jag har inte alltid tid eller ork att vara "fixad". Jag går runt i mysbrallor och trivs bra med det. När jag väl sminkar mig så kollar Leia på mig med STORA ögon och undrar vad som har hänt med hennes mamma!...
Det känns skönt att man kan gå till affären som man är. Visst, folk kanske undrar vilken slappis som går där, men då får dom väl göra det? Vad kan hända liksom...världen går inte under för att jag har mysbrallor!

....................

Nu vaknade någon... :)

//E

Äckligt

Tog ett bad förut när Leia sov, skönt! Men nu skulle jag behöva bada igen...!
Busade med Leia och lyfte henne över mig... då öppnar hon munnen och kräks rakt ner i mitt ansikte, det rinner ner på min läpp, på mitt hår och ner i tröjan och in i bh´n!!!

YEACH!!!! Har fått bort det men den där lukten alltså, den går ju inte bort så lätt... får ta en dusch sen när Danne kommit hem.

//E

Vår? Var???

Just nu känns allt snack om global uppvärmning som Bull***t. Det här är den längsta och kallaste vinter jag kan minnas. Och man är ju så trött på all snö! Jag vet, det hjälper inte att klaga, men jag MÅSTE klaga...

Vill ju ha VÅR, fågelsång, snö som SMÄLTER, snödroppar och krokus....

Jaja, det kommer väl snart. Bara att stå ut!!!

Temlor

Idag är det dagen då man ska äta semlor. Vem tänker man på då om inte Ture Sventon!

"Använd bara pittolerna i nödfall!"

Älskade det när jag var liten, videon gick varm där hemma. Var dock livrädd för Ville Vessla!



......

Helgen var mysig och bara bra =)

Nu kolla jag Familjen Annorlunda, bästa preventivmedlet...skojar bara, de verkar rätt goa de där barnen! Men 10 barn har jag inga planer på =)

Nu ska jag ta mitt tredje lass Chili con carne!! Är sååå hungrig....//E

Idag har jag...

  • Haft barnvakt åt Leia ca 3 timmar (Tack M, du är en ängel!)
  • Dammsugit
  • Städat badrummet
  • Färgat mitt hår
  • Tvättat en massa
  • Röjt upp i köket
  • Avkalkat kaffebryggaren
  • Tagit en lång dusch
  • Varit på massage


OCH IMORGON SKA JAG...

Packa en massa. Mest till Leia som ska till sin mormor över helgen, men även till mig själv, till vår MYSHELG på hotell... =)

Fika med Annelie!

Nu ska jag: SOVA

 

Tiden går fort

För ett år sen skrev jag såhär i bloggen:

"Är hemma och kräks idag. Tror det är ok nu, men man vet aldrig! Gör så ont i halsen...

Jag längtar mer och mer efter att få det här barnet. Jag längtar samtidigt som jag är livrädd. Hur ska jag klara av att vara mamma? Har så många frågetecken i huvudet. Men det mesta är ju sånt som man kommer klara galant, för man kommer lära sig under tiden. Man tvivlar bara på det nu... "

Ååååh får tårar i ögonen hehe... nu sitter jag här ETT ÅR senare med min lilla goa tjej. Jag slipper kräkas och oroa mig för förlossning och annat skit hehe... Känner mig lycklig. Även att mycket runtomkring kan vara jobbigt så har jag Leia, vilken gåva! =)

När hon vaknar ska jag ge henne mat och sen vandra bort till Mikaela och Liam. Där ska Leia få va ett par timmar idag, snällt! =)

Nu hör jag henne...Bye! //E

!!!

Det är för mycket i huvet nu! Allt ska hända samma vecka, det är så typiskt. Jag kommer glömma hälften av allt jag tänkt göra!!

Hörs.../E

Läst på Aftonbladet...

Risken för kejsarsnitt eller sugklocka är större för kvinnor som fick sin första mens tidigt.

Forskare vid universitetet i Cambridge har hittat ett samband mellan vid vilken ålder en kvinna får sin första mens – och hur besvärligt det blir att föda barn.

Genom att studera närmare 4000 försföderskor fann de brittiska forskarna att en stor andel av dem som fått mens tidigt i livet, fick en komplicerad förlossning som fick avslutas med akut kejsarsnitt eller sugklocka.

Det rapporterar tidskriften BJOG, An International Journal of Obstetrics and Gynaecology.

Framför allt gäller sambandet mellan tidig mens och förlossningskomplikationer de äldre förstföderskorna. Bland dem fick var tredje förlösas med sugklocka eller kejsarsnitt. För kvinnor med tidig mens som födde barn tidigt i livet fanns inget sådant samband.

Genomsnittsåldern för första mens var 13 år bland kvinnorna som ingick i studien.

Påverkas av hormoner

Kvinnor som fick sen mens – vid 15 års ålder eller senare – fick bara var fjärde komplikationer vid sin första förlossning.

Att få mens tidigt innebär att kroppen påverkas av de kvinnliga könshormonen under en längre tid. Men exakt vilket sambandet är är oklart.

Det finns ingen anledning till oro för kvinnor som fått mens tidigt. Men det är särskilt viktigt för dem att leva sunt och hålla en normal kroppsvikt eftersom ett högt BMI under graviditeten är förknippat med värksvaghet och högre risk för förlossningskomplikationer, säger professor Philip Steer i BJOG.



#Jaha, det förklarar ju min svåra förlossning då!# //E 

Halv 8 hos mig

Inatt sov Leia hos Hannah och Jonathan, tack tack tack igen! Var skönt att få sova =) Fast självklart så sov hon ju hela natten hos dom, behövde bara nappen EN gång, men det var ju skönt både för oss och dom!

Idag hade jag hand om Eddie när Hannah och Elias var på inskolning, sen blev det att jag stannade kvar hela dagen! Mysigt. Blev en promenad med...inte illa!

Nu ska jag kolla Halv 8 hos mig... =)

//E

Fåret Shaun

Sitter med en kopp te, äter ost-skink-gifflar och kollar Fåret Shaun med Leia! Hon skrattar högt åt alla små ljud och tokigheter... jag tycker faktiskt att det är rätt skoj med! ;)

Vi tog en långpromenad och gick bl.a. till ÖoB och köpte lite skit, alltid kul! Hittade en ny mössa och nya vantar på rean på UP2twelve (eller hur man skriver det) till Leia och en present till Elize som fyller 2 år om nån vecka! Ojojoj vad tiden går fort....

Ikväll ska vi till Mikaela, Marcus och lilla Liam, kul! Tror vi skulle laga lite mat ihop, är inte säker eftersom det r Danne som har pratat med Marcus hehe... Men ska bli kul att ses i alla fall =)

Ha en kanon helg!! //E

Ååååh....

"Här sitter jag och har det bra!"

Det där vita bajset ligger forfarande kvar ute, fylls på lite då och då.... nog om detta!

Inatt fick jag i alla fall sova halvtimmar i sträck, upp och ge nappen, sova en halvtimme, upp och ge hostmedicin, sova lite igen.... o.s.v... men det gjorde mig inte piggare! Idag hade jag ställt klockan på kvart i 8 för vi skulle hinna till BABYRYTMIKEN. Tror ni inte Leia vaknar redan vid 7???!!!! Kunde jag inte fått sova dom 45 minuterna liksom...Nepp, upp och hoppa...eller nee...jag flyttade över Leia till vår säng och så låg jag och halvsov medan jag lekte med henne...fråga mig inte hur jag lyckades hehe.... allting går.

Babyrytmiken ska jag fortsätta gå på, det var kul tyckte både Leia och jag. Lite svettigt bara, man skulle lyfta och hålla på en massa... fast min grannes lilla pojk väger 11 kg, det är nog jobbigare. "Kan vi byta bebisar?" sa hon hehe...
Hannah kunde inte komma för hon var hos läkaren, hoppas att allt gick bra?
Men Jonathan kom med Eddie. Sen var ju min granne där och 3 st från vår föräldragrupp, så några man kände igen! Nästa gång skulle det komma 6 st till.

Nu ska jag faktiskt försöka sova en stund om jag kan... //E

Huset

Ja det är ett sjukt snyggt hus Emms!! MEN.... nu har vi varit och tittat på det och som du skrev Mikaela så var det ju en del såna där "tråkiga" fel på det... eftersom det är ett gammalt torp från början så är ju grunden väldigt gammal och fanns början till mögelskador... taket behövdes göras om... några av fönstrena och lite annat smått och gott...

Men jag är glad att vi tittade för nu kan man gå vidare =) Nu vet jag att jag inte går miste om så mycket som jag trodde innan! Men det var sjukt fint på nedervåningen...ojojoj, vilken kamin och vilket kök.... men men, sovrummet fick man ju knappt plats i, så nu lägger vi ner alla tankar på det där huset. Känns riktigt skönt faktiskt...

Kvällen har tillbringats i Hanemåla hos de nygifta =) Nu ska man försöka sova... har tagit det lugnt med kaffet så hoppas jag hinner sova 3-4 timmar innan lillan vaknar! Imorgon bitti är det BABYRYTMIK som gäller, weee!

SOV GOTT ni som kan :) //E

INSOMNIA

Inatt blev det 4 timmars sömn. Kunde  inte somna förrän 12 tiden (FÖR MYCKET KAFFE!)
Sen vaknade lillan runt 2... halv 5 gav jag henne mat och sen somnade hon om, men blev INGEN sovmorgon precis!

OJOJOJ, längtar tills man får SOOOVA!

Idag ska vi på VISNING i huset jag är kär i! Även om man inte tänker köpa det är det kul att KOLLA ju. Vem vet, det kanske blir till salu igen om några år? =)

THE House

//E

Ljuset i tunneln

Håll ut! Jag tror att våren kommer snart. Eller....?

Jag blir på allvar deprimerad av snön. Jag vill inte gå ut i det här äckliga vädret. Och ingen bil har man. Än... D kommer förmodligen få en firmabil till våren. TILL VÅREN!! Då klarar jag mig väl utan bil... jaja, jag är glad för det ändå. Då kan jag åka ut till Hanemåla och hälsa på Hannah och barnen eller Jenny och Elize, för till Hanemåla är det rätt långt att gå, även om det är vår!

Nästa helg ska jag och D äntligen få vara för oss själva en stund... vi tänkte åka iväg och gifta oss! Eller...nee just det..det var ju inte vi.... det var ju några andra som gjorde så! ;) Grattis på er igen!!
Men iväg ska vi i alla fall och det ska bli väldigt skönt =)

Inatt vaknade Leia halv 1... efter 2 timmar kunde jag lägga mig ner och sova vidare... det är ganska påfrestande att inte få sova på nätterna. Man är KONSTANT TRÖTT, blir lätt irriterad och man är inte så glad som man skulle varit annars. På mornarna är jag helt död. SNÄLLA LEIA; SOV LÄNGE IDAG... men hon vill ha mat vid 5, sen vill hon inte sova längre än till 8....

Om man bara fick EN natt i veckan åtminstone... men men... ser fram emot nästa helg som sagt! :)

Sen är det ju bröllop i mars, då får man ju en natt där med.... så en natt i månaden med sömn får väl räcka ett tag till! Gah!

Nu ska jag njuta av John Mayers underbara röst, en kopp kaffe och en bit kladdkaka... det förtjänar jag!

//E

elmilia

Vardagsliv,renovering och familjen!

RSS 2.0