Lite nytt och fräscht

Igår var jag och syrran en runda i Kalmar och inhandlade lite sommarnytt och lite presenter och jag köpte ju lite barnsaker =) Riktigt skönt att komma ifrån lägenheten ett tag! Sen fikade vi ju såklart...på Kullzenska, my fav place.. rekommenderar starkt deras äppel och blåbärspaj med pecannötter! YUMMIE!

Det här köpte jag:

Plus ett vitt mama linne och ett par vita mama shorts! Sen köpte jag en badhjälp Daphne på Babyproffsen. Tänkte att jag skulle hämtat ut mitt gratispaket på Babyproffsen med, men de hade inga hemma förren fredag, typiskt! Jag är i alla fall nöjd med de andra sakerna jag fick med mig hem =)

Förstår inte hur vi ska hinna allt. Bröt ihop lite nyss, fick panik på allt som är kvar att göra här. Jag får ju packa ALLT själv, för Danne är ju borta i nya lgh när han kommer från jobbet. Guuuuud.... jag har hållit igång sen kl 7 nu och känner hur kroppen redan är helt slut! Ska ta en liten paus och kanske handla eller nått, bara så jag kommer ut härifrån ett tag.... its a mess in here!!!!

Ikväll kommer Annelie och hjälper mig en stund, supersnällt... då kommer nog köket bli färdigpackat i alla fall!
TACK, ni som hjälper oss, ni vet vilka ni är =)
När jag har ploppat ut ungen så hjälper jag er när ni behöver hjälp.

Tack för mig, hej.

Ooops

Sov visst lite länge idag! Men igår var jag igång heeeela dagen, var helt slut och somnade direkt när jag la mig!

Jag har inte träffat Nemo sen i söndags kväll. Saknar min lilla gris! Han brukar ju väcka mig på morgonen genom att slicka hela mitt ansikte haha... min lilla älskling!

Igår rev vi tapeterna i sovrummet och Danne slipade i vardagsrummet. Man hinner inte så mycket på 3 timmar! Men även att själva jobbet med att förbereda för tapetsering är såååå tråkigt så hade vi ändå rätt trevligt haha.... Vi kom på att när allt är klart och vi har flyttat in så kan vi faktiskt bjuda hem folk! Det har liksom inte gått innan.... jo, fast högst 3 åt gången om man ska bjuda på mat. Nu kan vi bjuda hem flera åt gången, shit va najs!!

Nu ska jag packa några lådor sen ska jag fixa iordning mig och åka iväg och köpa lite grejer, bl.a. ett skötbord och lite sånt där som lär behövas =)

Ha en bra dag!


Den här låten sjöng min begåvade syster Emmy på esteternas avslutningskonsert förra måndagen, sen dess har jag haft den på hjärnan.... grymt bra!

fullspäckad vecka

På lördag flyttar vi alla grejer så den här veckan är det fullt upp. Packar för fullt här hemma, plus att det är massa annat som ska fixas med. Danne grejar i lägenheten på kvällarna. Det är kanon att vi har så sjyssta vänner som hjälper oss, det betyder massor! =) Ikväll ska jag nog också bort och se vad jag kan göra. I helgen rev jag tapeter och åkte och köpte saker på ÖB, det var mitt uppdrag hehe...

Golven är lagda, blev kanonfint! (bilder kommer, har inte kameran här)
Är rätt så mycket kvar om man säger så.... måla taken, spackla, slipa och sätta upp tapeter. Måla köksluckor, sätta upp fusktegelväggen i köket, kakla vid diskbänken.... badrummet ska göras om, men det gör ju inte vi, skönt det! Sen är det ju småfix.... bänkskiva i köket, fundera ut vad man vill ha för lampor överallt, sen är det ju "piffet" kvar med...det roligaste =) Sen ska jag plantera något i landet utanför, så blir en sväng till Plantagen när jag har tid!

Men nu är det tvätt-tid, laga mat och packa lite till!
//Miss Möller

En snabb uppdatering

Tjingeling!

Är hemma på Mellangatan en liten sväng. Nemo springer runt och leker med diskborsten runt mina fötter! Fattar inte vart han får all sin energi ifrån =)

Idag får vi börja greja i nya lägenheten! Så idag ska det läggas golv =) Shiiiiit va roligt det är att man äntligen ska flytta... och det bästa av allt. JAG SLIPPER GÅ 4 VÅNINGAR FÖR ATT KOMMA HEM!!! Nu är det markplan... egen ingång... lovely!

Nehe... i med lite frulle i magen och sen går vi bort till Danne som redan har börjat.

Ps. Barnvagn är inköpt =)

//E.M.

vad jag borde göra

jag borde packa mera inför flytten. gå igenom förrådet. packa packa packa... men jag känner inte för det! Uscha va tråkigt!!!

Igår träffade vi pappa. minns inte sist vi sågs, men det var snö tror jag... i alla fall så var vi hos eve och henke och grillade, riktigt najs!

Vi ska växla in våra mynt nu. Vi hade lite över 5600 spänn i mynt. inte dåligt för 2 personer som handlar på kort för jämnan! För odm pengarna tänkte vi köpa barnvagn och lite annat smått och gott till bebben :) Och nu har Daniel gett upp...JAG får bestämma helt vilken barnvagn det blir =P

Det ser ut som att vi inte får så lång tid på oss i nya lgh innan vi flyttar in, men det löser sig. vi bor ju ändå ute hos svärföräldrarna varannan dag nu när vi har Nemo, så vi kanske får bo där en vecka i sträck eller nått medan vi lägger golven, tapetserar och målar taken! "Det löser sig alltid..."

Jag har så sjukt ont i mitt vänsterben. det som tog i marken när jag blev påsprungen av Lotus... först sträckte jag ju det, sen började det gå över men då var vi på ridklubben och skulle hämta Nemo i söndags och jag skulle gå över ett staket, då högg det till igen....jag går och haltar, ser inte klokt ut.. Får hoppas det går över snart!

I helgen blir det Öland! Underbart...hoppas bara att vädret blir ok... skönt att komma iväg lite i vilket fall. Ni skulle se hur det ser ut här hemma! Kartonger och skit överallt! Inte så roligt att vara hemma då. I love Öland.

Nu får jag ta tag i tråkiga saker...byebye/E

What?

Jag tycker inte det är så roligt att skriva här längre (kanske ni märkt?), man vet inte vilka som läser så man vill inte vara för personlig och ska man sitta och tänka på vad man kan avslöja och sånt så blir det inte kul!

Mina dagar består mestadels av att uppfostra, busa och gosa med världens goaste Nemo! Hur söt han än är så får man inte vara för mesig med honom, utan istället stenhård... annars blr han en sån där JOBBIG hund som alltid gör som den vill. Och det vill vi INTE ha! Jag ska få en privat valpkurs av en av Annnicas vänner som har såna kurser i vanliga fall. Men eftersom hennes dotter får rida gratis hos Annica så får jag och Nemo en gratis valpkurs! Toppen ju...!
Snart ska han få sin 12 veckors vaccination, sen kan han träffa andra hundar. Kul!

Min mobil har blivit helt störd. Men jag har ju haft den rätt länge! Så jag ska nog fixa en ny idag. Får bli en gratis från 3, bryr mig inte så mycket, bara den funkar!

What else??? Jo, "Amanda" barnmorskan jag träffade var en ängel. Efter första träffen kände jag redan ett stort lugn. Ska träffas ett par gånger till så får vi se om jag behöver fler träffar eller om jag tror mig klara av det... rekommenderar alla som är det minsta förlossningsrädda att gå dit, du kommer inte att ångra dig.

Igår var första föräldragruppen med. Herregud..... 11 par! Ett par kom inte så vi var 10 par. 20 personer som inte kände varann... PINSAMT. Stackars Aina, ingen sa något när hon ställde frågor...ingen vågade öppna munnen haha... riktigt jobbig stämning. Det var på tok för många alltså. Men de måste spara in på allt...så vi får bara 3 träffar med inkl. den på förlossningen när Aina inte ens är med.

Jag var så nära att svimma, kräkas och typ få panik när hon gick igenom öppningsskedet och allt sånt där...på 70-tals planscher och sen hade hon en docka som hon skulle trycka igenom ett konstgjort bäcken och den gick inte igenom!!!!! Jag och Danne satt längst fram med.... jag häll på att svimma och Danne satt och skrattade åt att inte ungen kom igenom..... efter det var det paus. Jag gick i rask takt ut genom dörren för att sätta mig ute i regnet och andas frisk luft... USCH!!! Sen tog jag en kaffe och en kaka och blev lugn.
När vi kom in igen hade Aina laddat med en förlossningsfilm! Jag trodde inte jag skulle klara av att se den... men jag tänkte att blir det för jobbigt så kan jag ju gå ut... jag klarade det! Den var från i höstas och det var ingen som skrek och höll på, det är sånt jag tycker är otäckt.... det var väl mest att man skulle få se samarbetet mellan kvinnan, mannen och personalen. Andningen, lustgasen och sånt... de visade knappt något blod. När barnet kom ut så filmade de ju från sidan och kvinnan stod upp så det var inte så farligt. Inte som "Riskförlossningar" precis!

Nu ska jag kolla 2 nya avsnitt av the hills som jag missat, sen blir det ärenden och packa packa packa!
//E

Fredag 8/5

Har gått en morgonpromenad med Annelie och Niccie, så himla skönt! Var lite jobbigt när klockan ringde, men känns så bra nu, man blir pigg.

Äter en rejäl frukost med ägg, bacon, keso och en sallad, så himlens gott...!

Idag är det marknad här i stan och det var folk ute redan vid tjugo över 7.. och det fyller bara på! Jag går nog en liten sväng med Jenny sen för att hon ville, annars är jag inte så förtjust i att trängas med folk och köpa en massa skräp =P Men lite marknadsgodis kanske slinker ner hihi...

Snart ska jag in till Förlossningen...och föda....eller nee, jag väntar lite med det. Men jag ska in dit och träffa en barnmorska och få en liten genomgång och samtal om just FÖRLOSSNINGEN. Eftersom jag har känt sån skräck inför detta så tror jag att det kan hjälpa att prata med nån som har varit med om tusentals förlossningar. Eller blir det motsatsen! Men jag hoppas att min rädsla minskar i alla fall.... har pratat med så många nu som fött och en del har lugnat mig och en del har satt skräck i mig, men men.... det går nog bra!

Enligt Aftonbladet kommer vi att få ett smart barn----> LÄNK

Ha en fin helg! //E

Musik tips

På fredag spelar Erik Hassle i Kalmar och på lördag på Metropol i Hultsfred. Det är en liten promotion turné för Hultsfredsfestivalen så det är några fler band som jag inte vet om än...

Jag är sugen på att gå i Kalmar i alla fall. Han spelar på Söderports café och restaurang, vart nu det ligger...tror det är nära slottet... fler som vill gå? Vore kul att gå ett gäng eller några stycken i alla fall =)

//E

En liten uppdatering

Har inte så mycket lust eller tid att sitta här och skriva längre, men tänkte ändå skriva ner lördagens dramatiska händelse. Så jag förhoppningsvis slipper berätta fler gånger efter det! =P

Lördag förmiddag gick jag och Danne ut och rastade Lotus, en hund.. vi gick ner till en åker/fält för att han skulle springa av sig för han har så mycket energi den hunden. Så vi stod en lååång bit ifrån varann och så ropade vi på Lotus så han skulle springa emellan oss flera gånger och trötta ut sig. Men det blev en gång... när han kom emot mig i skithög fart (och han är för stark för sitt eget bästa...) så såg jag "Han kommer springa rakt på mig".... hann tänka det och sen flög jag rakt upp i luften, det svartnade för ögonen och sen låg jag där....

Det hördes bara en stor duns och sen kom smärtan i höften och magen. Men värst var nog rädslan... jag fattade direkt att jag slagit mig i magen, inte rakt framifrån som tur var, men från sidan.... fick sån sjuk panik och bara skrek och grät och försökte ta mig upp.... "barnet barnet barnet..... sparka då..sparka!!!"

Usch, det kändes hemskt... men till slut så kom jag upp på fötter och vi gick hem. Ringde sjukvårdsrådgivningen...tog 1,5 timme innan de ringde tillbaka! DÅLIGT. Men jag kände barnet sparka och blev lite lugnare, men var ändå så sjukt nervös och orolig att t.ex. moderkakan hade lossnat eller nått sånt.... men när de ringde så sa de att vi skulle åka in till förlossningen så skulle de göra olika kontroller på mig.

Där inne fick jag göra ett urinprov som det visade sig att det var spår av blod i... gjorde mig inte lugnare. Sen fick jag halvligga på en undersökningsäng med såna där grejer runt magen som de kollar barnets hjärtljud med men den satt för löst så Daniel satt och höll i och tryckte mot magen..... maskinen skulle skulle göra en analys och jag skulle trycka på en knapp varje gång barnet rörde sig.... när sköterskan lämnade oss kände jag bara panik...
Började kallsvettas, kunde knappt andas, ville bara kräkas och det började svartna för ögonen..svetten bara rann! Fick ringa på klockan så hon kom in och så fick jag en spypåse och ett glas vatten... Både hon och Danne sa "försök att slappna av".....jag blev bara vansinning och ville slita av mig de där sakerna som tryckte mot magen! Sköterskan sprang och hämtade saft.... efter en stund blev jag normal och hon sa att det var chocken från fallet som kom efteråt... usch...

Sen fick vi vänta på läkaren nästan en timme. Hon klämde på magen och gjorde ett ultraljud och frågade massa... jag var så sjukt trött i huvudet och ville bara ligga och vila... men på UL så såg det ju bra ut, men hon ville att vi skulle stanna i Kalmar i 2-3 timmar och sen komma tillbaka.... men nej... det pallade jag inte.

Så idag ska jag ringa till min BM och komma in med ett nytt urinprov här på MVC så ska de kolla om det fortfarande är blod kvar...

Nu ska jag ringa! Byebye....//E

elmilia

Vardagsliv,renovering och familjen!

RSS 2.0