Om en vecka

Om en vecka, om allt går bra, är jag mamma åt 2 små barn :) Alltså ni nyfikna, inom en vecka händer det ;)
 
Har känningar varje dag nu, spänner och värker och jag är så sjukt trött. Somnar sittandes i soffan lätt. Japp, jag är glad att jag inte behöver riskera att vara gravid en månad till (som förra gången närjag gick över 17 dagar!) utan inom en vecka är det som sagt över! Min kropp blir MIN igen. Min bebis är UTANFÖR min kropp och jag kan gosa med den....MYYYYS!!!!
 
Leia är så uppspelt nu det är för härligt :)
Daniel jobbar MER än vanligt, inte kul alls, men han vill ju kunna va lite ledig när lillen kommit såklart, då måste saker göras innan. Inte lätt med nystartad firma och allt på samma gång. Men nån gång lugnar det nog ner sig, när barnen flyttar hemifrån kanske :P
 
//E

Väntan är lång... eller?

Idag klockan 5 fick jag lite småpanik. Vaknade av ont i magen, riktigt ont. Vad kan det va tänkte jag... jaaa VAD KAN DET VA??? Du är i slutet av din graviditet dummer!!!
 
Förvärkar var det. Tänkte att nu sätter det igång, när ska jag ringa sjukhuset? Hur långt får det gå när man ska göra kejsarsnitt? Vart ska vi lämna Leia, vilka jobbar? Hundarna...? Jag har ju lite småplock kvar att packa! Och Leia måste ju ha saker med sig! Jag kan ju inte ligga här längre!!! Men ajajaj.....
 
Låg kvar tills Daniel vaknade och försökte föra ett samtal med honom vid den tiden...hmm... snarkade varannan mening typ! Men han åkte till jobbet och vi skulle höras under dagen. Leia kom in till mig runt halv 8 och vi gick ner. Käkade frukost och sen blev det soffan... framåt fm så kände jag knappt något längre, bara att magen var stenhård. PHUHU...!
 
Nu har vi kollat så det finns barnvakt fram till söndag om något händer, men tror inte det. Var nog bara en liten förberedelse, en spark i baken, så jag skulle få väskan packad haha....
 
 
Har ju fått ett datum om  ca 2 veckor men vad som helst kan ju hända innan dess. Nu väntar jag på D och L som hämtar barnvagnen i Nybban, kul!!
 
//E

To do list

Denna vecka ska jag:
 
1. Packa bb-väskan
2. Fixa barnvakt åt Leia (så fort jag får veta när KS ska ske!)
3. Vila och njuta av denna underbara vår!!!
 
Sen är det såklart massa tråkigt skit som måste göras som städ, disk, matlagningbla bla blaaaaa..... men sånt är ju livet :)
 
Nästa vecka kommer vår vagn som vi beställt, hoppas vi blir nöjda! Ser ut såhär:
 
Ha det najs!//E

Läst om min första graviditet

Nu har jag suttit här för mig själv och läst om mina sista veckor med Leia i magen :) Shit va trött jag var på att vara gravid, men oj va skoj attha det kvar och kunna läsa om det!!!
 
Den här graviditeten har jag ju haft min lilla Leia 3år som tar upp all fritid, vilket är underbart, men har ju inte skrivit något alls knappt. Orättvist mot lilllen i magen kanske,men hoppas han förstår :)
 
Skriver en lite sammanfattning om denna min andra och sista graviditet. Japp, 2 barn blir alldeles perfekt ;)
 
I juni 2012 började vi försöka att bli gravida. Jag mådde ju dåligt psykiskt och åt medicin, puckat att försöka få barn mitt idetta? Jaa kanske.... Men jag ville så gärna.... gick inte bra. Testade med ägglossningstest och tänkte att innan sommaren är slut DÅÅÅÅ ska jag vara gravid. Funkade inte så bra.... till slut gav vi upp och tänkte vänta med andra barnet nått år till! Då minsann hände det :) Jag blev så glad att jag berättade för Leia redan samma dag som jag gjorde det positiva testet, i v.5!! Sen kan jag säga att Leia berättade för släkt och förskola haha....
Men men, vi var ju så glada. Skönt att inget jobbigt hände som missfall, då hade det varit jobbigt om alla visste och frågade massa jobbigt...
 
Började må illa tidigt och vissa dagar låg jag bara och kräktes. Vad hade jag gett mig in på?
 
Runt jul och nyår började jag må bättre och i v.20 försvann illamåendet. Sen mådde jag bara bra. Orolig inför förlossningen var jag ju men den kändes så långt borta. Till slut bokade jag in mig för tid hos Amandabarnmorskan, skönt att få prata av sig om sina tankar.... fick kämpa och bryta ihop många gånger för att få ett planerat kejsarsnitt. Sjukt att man inte kan få bestämma över sin kropp och hur man vill föda sitt barn. Särskilt om det blev komplikationer vid första förlossningen...
 
Veckan som kommer får jag besked vilket datum its gonna happen!! =) Då blir det att ordna barnvakt åt Leia och förbereda sig inför operation.
 
Jag längtar sååååå efter vår lilla pojke. Ja, jag var så nyfiken....och Daniel såg ändå vad det var för kön :) Men visst, man vet aldrig 100 procent förren bebben kommer ut.
 
 /E

elmilia

Vardagsliv,renovering och familjen!

RSS 2.0