in this house

nu bor vi bland kartonger och målarfärg. men vi bor i HUS :)
imorgon kommer vitvarorna så nu målar Danne det sista på stommarna i köket.
Leia har hög feber och sover i sin säng...
Jag var på veckans andra jobbintervju idag. Igår var jag på strandvägen (äldreboende) där jag ska få provjobba på fredag. Idag var jag på ME assistans i Läckeby där jag ev. också ska få provjobba om brukaren godkänner mig... så lämnade jag in en ansökan på Coop idag med.
Hämtat flaskor på kommunen så vi kan göra ett vattenprov från vår brunn. Har man barn under 2 år är det gratis.

What else? Jag eldar i pannan 2 ggr om dagen så nu är det HOT härinne kan jag säga... tror jag får minska ner på eldandet... annars kommer det gå åt mycket ved....

Kommer bilder imorgon!
//E

Helgen

Fredagsmys hos Mikaela, Marcus, Liam och Meja!


Golvmattan i hallen och köket är på plats!Simhallen, men tyvärr hade någon bajsat i vattnet i barnpoolerna så där fick man inte va. Blev bubbelpool istället...
Och vet ni vad... ett äkta vårtecken! Rabarberna är på väg upp i trädgården, härligt!


//E

Bilder från i onsdags


Leia och Elize busade :)

I onsdags kväll var Danne och Marcus i huset och fixade. Igår kväll var det slipning av trägolv som gällde. Daniel kom hem inatt runt 2 tiden och sen gick han upp igen vid halv 6 och körde till jobbet... ingen rast och ingen vila!

Hoppas det slutar snöa snart, har snöat hela dagen, uscha!
//E

Stolt syster

Lyssna på min syster Emmy som spelat in 3 egna låtar!


(Bild från jul för 2 år sen tror jag)

This is it

Leia har haft feber i ett par dagar nu, inte så hög men jag vill inte skicka henne till dagis. Hon vill titta på Pippi hela tiden men förut fick jag nog och satte igång This is it med Michael. Hon gick igång på det vill jag lova! Hon slängde ut nappen och kastade iväg filten och började studsa i soffan och dansade hehe... brrraaaaa Leia!!!

Efter ett tag la hon sig i mitt knä och höll på att somna... då bara utbrister hon HENKE!... Henke? sa jag.... aa Henke, koja!.... ok, ja vi kanske kan åka till henke sen gumman....NEE!! Åka Henke...Henke koja.....och så bröt hon ihop.....
Så henke är nog favoriten för tillfället! Hon somnade i alla fall sen, får se om vi kanske tar en promenad mot Västeräng senare hehe...

//E

skrattanfall...

Kollar på En unge i minuten där kvinnorna ena stunden säger "Döda mig!!" och sen skrattar av lustgasen.... minns den där fruktansvärda smärtan och sen när jag sugit i mig lustgas första gången så började jag asgarva haha.... Danne och barnmorskan skrattade med såklart...ojojoj... det var väl ungefär det som var kul den kvällen! Morgonen efter fick de skära ut min lilla Leia för hon hade fortfarande inte kommit ut... först 17 dagar över tiden, sen 14 timmars förlossning... hon ville verkligen va kvar där inne!

Är glad att allt ändå gick så bra till slut. Finns så mycket som kan hända... älskar dig Leia!

Min lilla bebis!


Jag vill säga ett stort grattis till Matilda och Benjamin som fått en liten son!

idag

igår

Sol och tålamod

visar sig idag och det är härligt! Efter en massa tjat och omständigheter så kom i alla fall jag och Leia ut på en promenad. Hon tyckte det var så skönt så hon somnade i vagnen, länge sen det hände. Hon sover än och jag passar på att ta en paus.

Leia har kommit in i en trotsig period så hon suger ur mig all energi. Ska man ut (som förut) och det är HON som kommer med förslaget, "gå ut, åka vagn", så tar det ändå ca en halvtimme innan vi ens kommer ut... sen ska vagnen fram med...my gaaaad.... hon testar mitt tålamod nått så kopiöst. Man får inte hjälpa henne för då får hon utbrott och då tar det ÄNNU längre tid... ibland får jag gå iväg och skrika i en kudde eller gör jag som henne, lägger mig och rullar runt på golvet och sparkar och skriker lite... då brukar hon bara ställa sig och stirra på mig och undrar väl vad som flugit i mig! Jag vet, jag kanske inte är så pedagogisk alltid men ibland rinner det över!

Give me patience!

Imorgon ska hon vara hos Hannah och kusinerna på kvällen så jag kan antingen packa eller vara i huset och greja med Danne. På torsdag kväll kunde farmor Annica ha henne och på fredag skjutsar jag henne till mormor Gunnel där hon ska spendera helgen! Så underbart med lite hjälp :) TACK!

//E


Min envisa goding!

Packa packa packa...

Nu är Leia på dagis och jag kan passa på att packa. Man får nämligen INGET gjort när hon är hemma, men nu fastnade jag vid datorn.... men ska bara skriva att idag kommer Emmy, systeryster, hem till Småland! Får nog träffa henne ons eller tors tror jag :) Elin systeryster, har varit hemma i Sverige ett tag nu (var i Thailand, Australien och Nya Zeeland i 3 månader) men jag har fortfarande inte träffat henne. Sen måste jag säga att Evelina, systeryster, har börjat blogga igen! Varning för DÖsöta bilder...
Sen ska jag säga att Ellen, systeryster, är himla söt ;) (var ju tvungen att få in alla där ju...)

Nu ska jag PACKA!
//E

Huset v.2

Nu är vi inne på andra veckan med vårt hus. Förra veckan fick Danne hjälp av Marcus att riva ut golv. Nu i helgenhar Fidde och Danne K varit och hjälpt till. Fidde ska fixa elen... om han vågar komma tillbaka haha!
När de skulle kolla elcentralen så hittade de ett gäng brända råttor där, bara skeletten kvar, det var RIKTIGT äckligt måste jag säga...

Nu har några innerdörrar rivits bort och en vägg i hallen är borta så det blir lite mer plats där.
En massa spik har tagits bort från golven och allt ser ut som kriget. Men det måste det ju göra innan det kan börja se bra ut!

Här kommer de första bilderna:VI HAR ATT GÖRA SOM NI SER!!
WISH US LUCK ;)

//E

fel

inlägget nedanför skulle publicerats tidigare men datorn har ju krånglat... jajja!

Da House

Jag ska be Danne ta med kameran ikväll när han åker ut till huset så vi kan ta föreochefter-bilder! För det kommer bli en STOR förändring. Från tattarhus till vårt lantliga drömhus :)

De som har bott i huset innan oss vet inte hur man städar.Yeach! Äckelpäckel alltså... men vi ska ju göra om så pass mycket så vi river förhoppningsvis ut så mycket skit som möjligt och sen ska jag ta tag i städningen ordentligt. Vi börjar på nedervåningen där vi har ett kök, ett vardagsrum, ett sovrum, ett badrum och 2 hallar. När det är klart flyttar vi in (vilket måste ske innan månaden är slut). Sedan tar vi övervåningen där vi har 2 sovrum, en hall, en trappa såklart och stora kattvindar eller vad det hette.

Barnvakter kommande 2 helger är uppskattat!

Hittills har golven i vardagsrummet och sovrummet nere rivits bort, där under dolde sig nämligen vackra underbra älskade trägolv! I love <3
Tapeter till de båda rummen är inköpta.
Ikväll ryker nog golvet i köket och sen vet jag inte vad Danne har tänkt göra härnäst. Eftersom vi ska undvika onödiga konflikter (Danne är sjuklig perfektionist) så har vi bestämt att jag sköter packningen här hemma och har Leia och han tar med lite kompisar ut till huset och sköter arbetet där på vardagskvällarna så hjälps vi åt på helgerna. När vi fixade denna lägenheten var vi inte så glada på varann nämligen så det vill vi undvika!

elmilia

Vardagsliv,renovering och familjen!

RSS 2.0