Leia 1,5

Snart är vår lilla goding 1,5 år. Sjukt vad tiden går fort!

Leia prata en massa nu, hon säger flera ord efter varandra, t.ex. Mamma baka, pappa jobb, Leia gunga älg...(hon har en gungälg). Det är så roligt hur hon utvecklas. Hon förstår så mycket och vill göra ALLT själv...klä på sig själv, hälla upp flingorna själv, tvätta sina kläder själv...fast det kan hon ju inte än hehe.. men hon VILL!
Hon hjälper mig med så mycket här hemma. Hänga upp tvätten, duka fram på bordet, plocka ur diskmaskinen m.m.... hon ska va med ÖVERALLT :)

En sak hon älskar är att BAKA! Kan det ligga i generna från hennes mormor kanske? :)
Igår morse ville hon baka så fort hon vaknade. Hon sa baka och gick till skåpet där vi har mjöl, socker m.m. och pekade och blev frustrerad när jag först inte fattade vad hon menade ( jag var ju nyvaken!)... när jag väl fattade så bestämde jag att vi skulle baka scones! Blev en god frukost hemma och sen tog vi med ett par scones till Leias största idol EVE och åt gott fm-fika med...

EVE (min kära syster) är alltså Leias största favorit just nu. Hon blir överlycklig när man säger att Eve kommer snart eller vi ska åka till Eve. Då springer hon till sin overall och vill "åka, Eve"... :)

En annan idol är Pippi Långstrump! Det vill hon se på nästan varje dag. "Pippi, soffan!" sen har hon fått för sig att hon alltid ska äta glass när vi kollar på pippi haha... för att hon fick göra det när hon hade feber. "Pippi, glass!"

Nu ska vi snart flytta ifrån stan och jag undrar hur hon kommer reagera. Hon hittar ju så bra här nu. När vi kommer uppifrån stan och går förbi folkan, redan då säger hon "hem" och pekar åt helt rätt håll... men jag hoppas att hon kommer trivas även där. Så fort vi fått upp staket mot vägen så kan hon springa fritt :) Både hon och Nemo.

Älskar dig Leia!
-Mamma Emilia


Leia älskar att bada! Kolla under vattnet är spännande, och göra bubblor med munnen :)Leia och jag tog en fika på Priems häromdagen, MYS!

Home sweet home

Har varit hemma hos mor och syster och hälsat på sen i söndags, alltid så mysigt att åka "hem". Och Leia älskar verkligen sin MOMO. När hon vaknade väckte hon mig och sa HEJ! och hade sitt ansikte nära mitt hehe...hon är för go...sen kom det andra ordet: MOMO? Så det var bara att låta henne gå och väcka sin mormor med :)

Hon pratar en massa nu. Man förstår oftast vad hon menar, men ibland så försöker hon förklara för en vad hon menar... en dag när Annelie och Minna varit här så satt vi vid bordet i köket och åt. Då pekar hon ut och säger mnnnna....jag fattar inenting.... sen börjar hon vinka och säger hejdå! och pekar ut... då fattar jag att hon menar Minna och att de gått hem! Smart unge det där...

I lördags kväll hade vi mys med Mikaela, Marcus, Liam och Meja. Supertrevligt! Länge sen jag orkade vara vaken så länge hehe...

Idag skulle jag ha gått och fått instruktioner på gymmet, men vaknade med ont ihalsen och snorig så jag fick boka om tiden. Så nästa vecka blir det istället. Då ska jag väl ha hunnit bli frisk!

På fredag ska vi på begravning för Daniels farfar. Jobbigt... men lördagen så blir det dop för lilla Wille, så man får väl säga att det väger upp.

SOL idag, härligt! Snart är våren här...

//E

Att göra ett fynd!

Det är REA tider nu och jag är ju helt uppe i mitt INREDANDE i huvudet. Jag tänker nog på huset och hur vi ska ha det ungefär...hmm....nästan hela tiden!!

(By the way, jag är inne på mina andra semla nu...!)

Jag sitter på Tradera och budar hem en massa saker, men nu får det va nog med det för nu måste jag ha pengar till mat! Men jag har hittat så fina saker :) I förrgår gick jag till Jysk och fyndade en massa. Igår var jag och Annelie i leksaksaffären och fyndade, allt såldes ut för 70%!! Mitt skulle kostat över 600 men blev ca 180kr. NÖJD. Och idag åktejag in till Kalmar och fyndade på Citygross, Rusta och så använde jag mitt presentkort på Cubus och fick t.o.m. 2 kr tillbaka, det ni!

(Ni skulle se hur jag ser ut, sitter med Peltorhörselskydd för öronen och mumsar i mig semlor....grannen borrar som en tok!)

Jag har tagit första steget mot att börja träna nu. Jag har bokat in en tid med instruktör på gymmet, så jag hoppas att jag kommer fortsätta sen! Kan behövas efter denna semleperiod....

elmilia

Vardagsliv,renovering och familjen!

RSS 2.0