Söndag

Kladdkakan står i ugnen. Grannen står på balkongen och sopar ner snö på vår uteplats. Vilken tur att jag inte satt där... =P

I fredags hade vi mys med Annelie och Fidde. De bjöd på gratäng och kyckling, supergott! Kollade Solsidan, det var faktiskt riktigt kul. Dethär med att få ungen att SHN- Sova hela natten hahaha... precis vad vi försöker med Leia, så jag tyckte det var extra skojigt...

Igår umgicks vi med Sara och Danne, det var kul och rätt¨så länge sen sist. Jag hade ju inte ens varit uppe i deras lgh sen Sara flyttade dit, köket var kanonfint! Fikade goda semlor, sen på kvällen var vi hos oss och fixade middag, blev gratäng igen (Daniels special) och en fläskfilégryta! Mumsig förutom att jag lyckades få enbärskryddan i tänderna så det blev lite starkt emellanåt. Får mixa kryddorna nästa gång tror jag! Allt var bra förutom filmen vi såg... en alien film... men men, man vet ju aldrig innan hur en film ska va!

Idag var det -17 grader ute när jag gick upp... känns som att det kommer bli en LÅÅÅÅÅÅÅNG vinter i år....

Imorgon är det en ny vecka som innehåller en del skoj! Babyrytmiken startar, ska gå med Hannah och Eddie, det blir nog kul tror jag. Och på lördag blir det tjejfest hos Evelina, ska bli gutt att bara ha kul och slappna av från det vardagliga för en kväll =)

Nu ska jag äta kladdkaka, sen blir det middag hos svärföräldrarna ikväll!
//E


Man måste ju borsta tänderna när man ätit majsbågar! ;) Gäller att börja i tid så hon inte är rädd för tandborsten sen när det väl gäller...! Man kan ju i alla fall tugga lite på den =)

Lördag

Matilda: Nej det var inte huset i Västeräng utan ett i Idehult som jag föll för. Men jag försöker gå vidare! Ja du har rätt, jag ska va hemma med Leia och njuta av varje stund, inte jobba än. Men blir tråkigt när man inte har några pengar, man kan aldrig unna sig nånting extra... Men det får jag väl göra sen helt enkelt =)

SVINKALLT ute, -10. Jag vill inte gå ut idag. Danne är ute och går en sväng med Leia, Nemo, Casse o Sara och Bästis. Jag stannade inne! Men vi ska fika lite hos dom sen så då får jag gå ut i alla fall, men inte så långt att gå. AVSKYR när det är såhär kallt och så blåser det med, usch... men snart är det vår =)

Ha en bra helg!! //E

Trollungen!

"Hmm hur får man upp den här datorn egentligen, jag måste skynda mig!"



"Å nej! Jag är upptäckt!"



"Eeeh...jag skulle bara...eeh...



"...tugga lite på sladdarna!"



"Jaha nu har pappa sett mig med, får väl skita i det här!"

Uppåt

Jag har varit helt nerdeppad i ett par dagar nu, ända sen jag såg mitt drömhus på nätet till salu.. under miljonen och HELT perfekt... alltså HHHHHEEEEEELLLLLTTTTTT PERFEKT, fattar ni!!? INGA fel alls!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Precis som jag sett mitt hus inne i skallen... lagom stort, helt i ordning, gammalt med antika detaljer men ändå fräscht och helt iordning. PERFEKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag får så ont i själen att vi inte har råd att flytta. Allt är mitt fel. Jag har inte ett fast jobb. Jag kommer inte hinna få det innan det där huset säljs heller...

Trodde aldrig att jag kunde bli så kär i ett hus. Jag har GRÅTIT över det där huset.... ÅÅÅÅÅHHH ni fattar inte hur fint det var...buhuu....

DÄRFÖR har jag varit rätt hatisk mot mig själv. För att om jag hade haft ett jobb kunde vi i allafall bjudit på det! Nu kommer vi inte ens få lån... jag blir så ledsen.

Har suttit och kollat jobb i 2 dagar hehe... men Danne vill att vi pluggar till det vi vill bli innan vi köper hus, och det är ju faktiskt rätt så smart.... jag ska söka en distanskurs i Växjö till sommaren. Sociologi- Att förstå barn och ungdomar. Eftersom jag vill hjälpa utsatta barn/ungdomar å något sätt i framtiden kan det vara rätt bra att ha i bagaget!

Min trädgårdsutbldning som jag kom in på men fick avstå pga graviditeten får jag nog skita i. Då bor man ju på skolan i veckorna och vissa helger...det går ju inte... jag vill ju va med Leia oftare än bara på helgerna.

Nu har jag skrivit klart min skadeanmälan till PSR äntligen. Får se om jag får någon ersättning, men lika bra att inte tro det så slipper man bli besviken.

Nu ska jag försöka vara uppåt och positiv. Det är fredag! 2 veckor kvar... ;)

Nu ska jag fira Leia 5 månader idag... får bli lite mangopuré, för liten för tårta hehe...//E

Bläää

Vilken pissdag detta är. Tur att man har Leia, annars hade jag totaldeppat idag!

Nu ska jag gosa med lillan som precis vaknade!

//E- vill ha jobb

2 katter bortskänkes



Lizzie, honkatt, 1,5 år, kastrerad
Pepsi, liten kille, ca 6 månader

De har bara varit inomhus. Om ingen vill ha dom kommer de att skjutas =( Hör av er om ni vill ha dom, de är GRATIS och visst vill ni ha en gosig liten kisse...?

//E

Leia News

Lite nytt om Leia!

"Tanden" var visst 2 tänder såg vi igår kväll =) (Inte konstigt hon är gnällig! Måste göra ONT)
Hon skrattar högt och hon tycker "Tittut!" är riktigt skoj.
När hon ligger på rygg sätter hon sig upp halvvägs. Lite otäckt på skötbordet, är rädd att hon ska trilla ner.
Hon rullar runt från rygg till mage och mage till rygg hur lätt som helst nu.
När hon ligger på mage och man lägger typ 10 leksaker framför henne så går det bara någon minut och så ligger alla sakerna bakom henne. Hon tar tag i dom och tar "simtag" och släpper sakerna lagom så de flyger bakåt =)
Hon stoppar ALLT i munnen...
Hon tål ljud och höga röster bra nu. Häromdagen låg hon och sov i 2 timmar medan jag stökade i köket och elvispade och Danne var i badrummet och smällde och rengjorde badkaret...hon brydde sig inte alls, bara sov. Det var skönt! Likadant med dammsugaren, förut grät hon när man startade den. Nu skrattar hon åt den!
Hon är inte rädd för nya människor längre...underbart!
Hon är väldigt intresserad av Nemo och sliter gärna i hans päls stackarn =)
När hon vill upp i famnen så sträcker hon ut armarna, DET är mysigt =)
Hon har en STOR EGEN VILJA redan... ojojoj, gäller att ha tålamod och behålla lugnet!

När Daniel var lika gammal som Leia är nu så kröp han och kunde ställa sig upp om han höll i något! Så vi får väl se om hon är tidig som han eller sen som mig hehe =)


//E


Vilken liten plutt hon var :) Lilla Leia.

Orättvist

Sitter och gråter. Surfade runt på Familjeliv.se för att läsa lite om barn i 4-5 månaders åldern som inte äter så mycket, eftersom Leia har gått från att äta 150ml till 60-90 ml! Man blir ju lite orolig. Men verkar bero på tanden, så det är nog lugnt...
Men en orolig mamma hade startat en tråd om att hennes lilla dotter Felicia kräktes hela tiden. Åt lite, kräktes, åt lite och kräktes.... efter några dagar hade hon skrivit igen.
"Nu vet vi vad det är...en elakartad tumör... Felicia kommer inte att överleva"

Jag gick in på mammans blogg och har suttit och läst om det fruktansvärda de går igenom nu... bara gråter, man vet inte vad man skulle ta sig till om det hände Leia något sådant. DET ÄR SÅ HEMSKT ATT SMÅ BARN FÅR SÄTTA LIVET TILL FÖR DENNA ONDA SJUKDOMEN, CANCER...

Vill ni läsa så klicka här.

//E

Tragiskt

Heidi Heidi Heidi.....=(

Hemskt

Leias första tand!

Igår upptäckte vi Leias första tand! I mitten nere. Så himla gulligt!

Vi var hos doktorn igår,  både jag och Leian.. Vi hade ett förkylningsvirus och fick varsin hostmedicin. Leias feber berodde troligtvis på tanden eftersom det bara var en dag. Inatt sov vi bättre än på länge. Leia hostade rätt mycket men hon sov ända till 05.40, nytt rekord! Sen somnade vi om till halv 9 ;)

Leia var så duktig hos doktorn!! Även att Leia för det mesta är "go o gla" (kexchoklá!) så var både jag och Danne helt förvånade att hon inte grät nånting! Doktorn kollade halsen, öronen och lyssnade på hjärtat och lungorna... inte ens när de tog blodprov brydde hon sig! Hon bara kollade på allt och skrattade till lite då och då haha... STOLT! =)

Sist vi var på BVC (2 veckor sen!)
Vikt: 6200 g
Längd: 62 cm

Älskar dig min underbara dotter!

VAB

Daniel är hemma idag och har hand om Leia. Hon fick feber igår och jag med. Hon är bättre idag men inte jag! Men nu kan jag i alla fall VILA och bli lite ompysslad istället för att ta hand om Leia när man själv är sjuk...det är kanon =)

Stoppar i mig Zyx Mint mot halsontet och Panodil mot febern och huvudvärken. Blir lite yr i bollen av att va uppe och det gör mig illamående så jag ligger här i soffan mest...NJUUUUUTER av att kunna slappa utan dåligt samvete!

Daniel ska fixa maten med, gissa vad det blir såhär en onsdag...?
Potatisgratäng och rådjursadel! Ojojoj... lite vardagslyx!

Nu ska jag vila igen....

Matilda, jag ska skriva ner min förlossningsberättelse nån gång...när jag orkar och har tid för det. Kan bli lång är jag rädd. Så jag gör det bara om nån vill läsa om att!

//E

Sjuk. Igen.

Inatt fick jag ont i halsen igen. Är jättehes. Jag har ju mått illa på nätterna i över 1 månad nu så inatt när jag hostade så höll jag på att kräkas hela tiden, äckligt. Yr i bollen var jag med... och så rinner näsan en massa =(

Leia har blivit jättesnorig med, men ingen feber så det är ju skönt i alla fall.

Idag får det bli vila och en massa te. Ska ta tag i anmälan till Patientnämnden med... innan jag glömmer bort hur sjukt jobbigt det var på BB! Inte säkert jag får någon ersättning men ska i alla fall göra ett försök.

Hoppas ni får en fin dag! //E

Nya tag

I lördags trodde jag att min kära syster hade fått leukemi... det visade sig på söndagen att det inte var så, vilket var en otrolig lättnad för henne och hela familjen... ja, uscha, det var ett riktigt jobbigt dygn innan man fick det positiva svaret. Men nu är vi glada och tacksamma och nu tar vi nya tag!

Här skulle jag kunna tänka mig att bo...

Fick punka på bilen idag IGEN. Pengar pengar pengar... denna månaden har vi gått MINUS. Men det blir väl bättre. Vore ju kanon om jag kunde hitta ett helgjobb eller jobba kanske 2 dagar i veckan eller något till att börja med. Tipsa om ni vet någon som behöver en deltidare! =)

Fick middag hos H o J idag, sånt är alltid uppskattat! Särskilt när man inte har någon mat hemma.. men imorgon blir det handla, fick lite pengar av Danne =) Blöjorna börjar tryta med!

Imorgon ska vi till Öppna Förskolan, blir nog skoj!

(tittar ut och snön bara vräker ner =( )

Är fortfarande förkyld, det går upp och ner hela tiden. Man tror man är på väg att bli helt frisk och så får man ont i halsen eller nått igen. Både Leia och jag har varit såna sen jul... får hoppas man bli FRISK snart!

Nu ska jag försöka sova... måste bara höra lite John först ;)


God Natt! //E

Tvillingarna

Sitter och väntar på Eddie som ska va hos oss idag!

Inatt ville jag SOVA så Daniel lovade att ta hand om Leia om hon vaknade inatt.. Tror ni inte att hon sova HELA natten?!!! Alltså det är helt sjukt..... vaknade vid 5, åt och sov till 8.... varför gör hon inte så när JAG har henne på vardagsnätterna? Men jag sov ju i alla fall mer än jag gjort på hela veckan, så jag ska väl va nöjd ;)

Nu blir det barnpassning på hög nivå! //E

TRÖTT

Inatt vaknade Leia vid midnatt och hade bestämt sig för att inte sova mera... efter ett långt försök att få henne att somna om började hon gråta... inget hjälpte så jag gick och fixa mat, när jag kom tillbaka så sov hon!! Då tände jag lampan och gav henne maten ändå... blev LITE irriterad... sen tog det väl 1 timme ungefär innan hon somnade om.... så runt halv 2-2...

Sen klockan 04.40 var det dax igen. MAT!! Upp och fixa mat...mata...lägga... då somnade hon om rätt fort i alla fall...sen halv 9 var det färdigsovt tyckte Leia....själv hade jag kunnat sova hela dagen! SNARK...

I vanliga fall äter hon inte på nätterna längre, utan somnar runt 8 på kvällen och sover till 04.30 ungefär, då vill hon ha mat, sen somnar hon om och vaknar mellan 8-9.... Man brukar få gå upp och ge henne nappen ett par ggr, men hellre det än att behöva gå upp och fixa mat, tända lampan och mata....

Jag är så SJUKT trött idag. Orkar INGENTING... Har varit ute på promenad, men hade inte Nemo varit här hade jag INTE gått ut.

Nu vaknade Leia. Bye bye...//TRÖTT

News

Leia sover (Thank God!!!!) och jag borde duscha och fixa till mig lite eller ta tag i disken...eller tvätten för den delen! ORKA!

Igår sov Leia en halvtimme på hela dagen. Jag trodde jag skulle falla ihop i en hög.. den halvtimmen hon sov var i vagnen på promenad!! Fick absolut INGET gjort mer än att laga mat... Är glad att hon sover nu =)

Hon ligger ju inte bara på en filt och tittar snällt som en del andra barn, utan nu kräver hon väldigt mycket uppmärksamhet. Det är jätteroligt att hon är så framåt, men man blir lite trött...

Gissa vem som vaknade nu? Haha...busungen! Dax att busa så hon blir trött igen ;) Hihi...

//E

smidigt

smart idè

Bästa drömmen

Inatt drömde jag att jag och min bästa vän Emmelie fick för oss att resa till Thailand ihop. Vi hade 40 minuter på oss att packa innan bussen till flyget skulle gå. Vi sprang omkring och letade pass och bikinis och solhattar och massa annat, ändå hade vi tid för en massa skämt. Vi hade skitkul när vi stressade runt! När vi väl kom fram till Thailandet så hann jag bara känna sanden mellan tårna sen vaknade jag....

Det var ändå den bästa drömmen på länge. Fick lite lust att dra iväg nånstans snart... blir kanske Spanien senare till våren, beror på pengar och lite annat =)

Nu kollar vi Johan Falk GSI... har ju sett den innan men den är ju bra.

Jag vill så gärna se Avatar men har inte fått med mig någon... men nu börjar till och med Danne smälta lite och kan tänka sig att se den i Oskarshamn (närmaste 3D biograf)...så KANSKE blir det den snart.

Var nyss ute på en hopprunda med Nemo, han älskar verkligen snön. Det gör inte jag! Men nu var det "bara" minus 2 så det var helt ok.

Hittade en bild på Nemo och mig när han var så liten så han sov på min hals!


Nemo och Emmelie på Öland i somras =)




//E

Kyla.

Och jag som lovade igår kväll att vi skulle gå ända bort till ÖoB! SNÄLLA bli varmare!!!

Blir termobrallor idag vill jag lova...

Pizza till frukost, nu börjar dagen.

Ps. Jag är lika förvirrad som vanligt. Ds.

//E

Jag bjuder på den....!

Snaaaart...

ska jag skriva, har bara en miljon saker som är viktigare som jag måste göra först!

T.ex. ta hand om den här lilla pinglan!


Hon är jätteförkyld och har hostat flera dagar nu... inatt kunde hon sova bra mellan 23 och halv 3, sen började hostan... jättesnorig är hon med...

Igår skulle jag suga ut snoret med Näsfridan, då blev hon helt ursinnigt arg och skrek resten av dagen... med några 5 minuters pauser då och då...snacka om att man var slut igår kväll.....

Idag kommer hennes mormor, då får man lite avlastning, kan va rätt skönt.
Nu blir det mys i soffan innan lillan ska sova middag!

//E

elmilia

Vardagsliv,renovering och familjen!

RSS 2.0