torsdag

Klippt naglarna på Leia nu. Igen! De växer fort och de är vassa så hon river sig själv i ansiktet (och mig). Men det krävs lite tålamod, hon viftar med armarna så man är ju rädd att klippa i fingrarna, men än så länge har jag inte gjort det!

Leia gör små framsteg varje dag nu. Hon jollrar på och sjunger man för henne så sätter hon igång direkt med sitt "prat" eller om hon också försöker sjunga kanske =)
Hon är STARK i kroppen och man behöver inte hålla i nacken längre. Hon vill gärna STÅ UPP när man håller henne, hon blir stel som en spik och vägrar böja benen så man kan sätta henne ner hehe...
Hon har upptäckt sina HÄNDER. De är VÄLDIGT fascinerande att ligga och titta på =)
Och så LER hon ju nästan jämt när hon är vaken, det värmer i hjärtat =)
Hon sover ca en timme på förmiddagen och ca 2 timmar på eftermiddagen. Runt 18 tiden brukar hon somna en stund, men vaknar för sista kvällsmålet innan hon somnar för natten runt 20 tiden. Nätterna varierar fortfarande, men oftast blir det matning runt halv 2 och halv 5.
Hon har börjat uppskatta babygymmet och ligger och slår på de hängande leksakerna.
Det sötaste är när hon är trött, då tar hon upp händerna och lägger dom för ansiktet, mysigt!

Det är helt fantastiskt att se alla de här små framstegen och allt som hon upptäcker och lär sig. Man förstår inte innan man får barn hur kul det är.

I alla fall JAG såg väl mest det här med blöjbyten, skrikiga barn och jobbigt att man inte kan göra allt man gjort innan. Nu ser jag det inte alls så! Blöjbyten är ju nått som man gör automatiskt nu, det är ju inte jobbigt i sig... vi har väl haft tur med för Leia skriker VÄLDIGT SÄLLAN... vi har fått ett harmoniskt barn =) Fast det kan ju ändra sig hehe....

Men man får ta en dag i taget. Nu bara njuter jag av att ha den här lilla tjejen hos mig, ch skulle det va så att vi vill hitta på något själva så finns det alltid barnvakter som ställer upp. Det är kanon att det funkar.

Vi älskar dig Leia gumman!
//E

Trött? Nej inte nu...

Men på mornarna är man ju helt slut! Ingen bra dygnsrytm jag har kommit in i... hur ska jag ta mig ur den??

Börja gå upp tidigare på mornarna? Mmm...har försökt... går inte så bra..jag somnar liksom om när jag bara ska vila ögonen i nån extra minut...

FRÅN OCH MED IDAG ska jag bara äta godis på helgerna. Inte för att jag måste gå ner i vikt utan för mina tänders skull.... jag har ju skrytit med att jag har så bra tänder, har inte varit hos tandläkaren sen gymnasiet (när det var gratis) men igår isade det i en hörntand och när jag skulle borsta tänderna på kvällen gjorde det ont i den! SHIIIIT tänkte jag.... så idag har jag inte rört en godisbit! Eller jo, jag rörde vid godispåsen som åkte in i brödlådan så jag ska slippa se den tills det blir helg. Men annars så... inget onödigt socker i veckorna!!

Så nu måste jag gå till tandläkaren =( BLÄäää...

Efter väldigt mycket velande hit och dit så har jag kommit fram till att jag ska vaccinera mig mot influensan. Daniel med då såklart. Vi ska göra det för Leias skull så inte hon blir sjuk pga oss. Men det var ett svårt beslut för jag är väääääldigt skeptisk mot det där vaccinet.... menmen, det är väl större risk att dö i influensan än av vaccinet i alla fall. Så nu väntar man bara på att allmänheten ska få ta vaccinet här.

Nehe, nu ska man försöka sova lite tror jag... snart ska man ju upp igen. Undra hut många gånger det blir inatt?...Längtar tills man slipper amma. Smidigt på ett sätt, men jag är rätt trött på att nu!

Godnatt! //E

Cool bild på Leia:

Senil men glad ändå!

Jag vet inte om det stämmer det här jag har hört...att man blir lite senil av att vara gravid? I så fall är det det som drabbat mig! Jag glömmer saker heeeela tiden...

"Ja men visst, det fixar jag" eller "Ja jag hör av mig!"....sånt där säger jag varenda dag, men kommer kanske ihåg hälften! FÖRLÅT alla som blir utsatta för min senilitet...

Idag är det fredag och jag är laddad!
Jag skulle startat dagen med att gå på Småbarnsgudstjänst i kyrkan här bredvid, tyckte det lät så mysigt när Eve berättade att de brukar gå dit med dagiset. Så det hade jag tänkt... men såklart glömmer jag ställa klockan, och jag och Leia är morgontrötta båda två...så jag vaknar 20 minuter innan det börjar =( Tyvärr hann jag ju inte då. Får bli nästa gång!

SOLEN SKINER! Så en promenad idag är ett måste. Behöver lite solljus....så man blir piggare!

Har varit stressad och mått dåligt halva veckan för att det ser ut som kriget här och då mår jag så dåligt av det så jag orkar inte ta tag i det... blir en ond cirkel. Men igår bestämdejag mig för att skita i hur det ser ut! Jag har nyss fått barn, jag har väl roligare saker för mig än att städa eller ens tänka på att städa??! Så då försvann mitt ont i magen med... och jag fick faktiskt mer gjort än på länge! Allt är så mycket enklare när det slutar vara ett KRAV. Eller hur?

Ikväll kommer min söta syster Elin hit och hälsar på. Det blir najs!

Annars då? Livet leker, det är fredag, hitta på nått skoj!
Goodbye...//E

måndagar = ont i magen?

Förra måndagen skulle vi varit på BVC men fick boka om tiden till i fredags. Varför? För jag fick springa på toa flera ggr i timmen och hade ont i magen som bara den....

Och hur börjar denna måndagen? Fick akut springa på toa... har ont i magen idag med. Vågar ju inte gå ut om man behöver en toalett lite akut...

Usch!!

Helgen har i alla fall varit bra. I fredags hade vi fredagsmys hos Mikaela och marcus, i lördags var vi hos Hannah och Jonathan och vek servetter till dopet, avancerad vikning så tog ett par timmar! Sen fick vi goda älgköttbullar med. Igår var det fars dag så då åkte vi ovh Eve hem till pappa och Magdalena, mycket trevligt... sen åkte vi förbi mamma och Stickan på hemvägen med.

Blir inget Ullared för mig,har inte råd =(
Men jag överlever nog... ikväll får man se lite på tv i alla fall, det är ju för kul!

Nu ska jag vila magen och bara dricka vatten hela dagen, får hoppas det blir bättre.... HEJ!

Psst!

Vill tipsa om den nya serien "Morden" som börjar ikväll på svt1 kl. 21.00.

Såg ni "Graven" när den gick så kommer ni känna igen alla rollkaraktärer, det är nämligen samma! =POm...

...jag snålar tillräckligt mycket nu i november så har jag råd med en Ullareds resa i december. Blev så peppad att åka dit när jag såg kanal 5´s ULLARED igår kväll =)

Det enda jag behöver köpa nu är ju mat och det ska väl inte kosta så mycket. Jag har fortfarande inga gardiner i vardagsrummet, men det gör int emig något...det är bara mamma som stör sig när hon hälsar på haha... men efter jul sen får jag ta tag i allt som ska göras i lägenheten, då har jag nog lite pengar över till sånt. Nu vill man ju köpa julkappar!

Dagens i-lands problem: JAG HATAR MITT HÅR! Har varken pengar eller tid att få det fixat heller... Vill raka av det så man slipper ett bekymmer, men då ångrar man sig nog rätt snabbt... tar ju ett tag att få så här långt hår!! Men måste verkligen färga det och tunna ut det...är så tjockt och jobbigt... nån som vill fixa till mitt hår lite billigt, bara säg till! ;)

Nu vaknade lillan...Later! //E

elmilia

Vardagsliv,renovering och familjen!

RSS 2.0