Alltså, så typiskt mig...

Nu är jag hemma från jobbet. Är helt uppe i varv och har tusen saker i huvudet! Precis när jag kommer från torget på min cykel och ska svänga in på Mellangatan så skriker 2 personer i en blå bil "Emilia!" Jag tänker att det är nån annan de skriker på. Men sen hör jag igen! "Emilia!!" Jag bara vänder mig om och tittar på dom, försöker se vilka det är....men jag ser inte det haha... jag hälsade så klart, men jag vet fortfarande inte vilka jag hälsade på!!! Är det någon av mina läsare månntro? Det är så typiskt mig i alla fall, jag är helt i min egen värld och ser inte vilka människor jag möter. Händer mig väldigt ofta! Kan möta en person på stan och den tittar på mig och hälsar och jag kanske till och med tittar på personen men jag kopplar inte förren efter ett tag vem det är.... FÖRLÅT alla jag har utsatt för det här. Jag är inte högfärdig jag är bara lite borta....! Men nu kan jag inte sluta tänka på vilka det var i den där bilen.....

Jag ska äta nått och sitta en stund på balkongen och få lite sol på mig tror jag... behöver varva ner =)

//Emilia- the dreamer

Helgen

Det BLEV Kalmar igår, tack vare Hannah =) Hon och Elias följde med och det blev en heldag.
Vi kollade IKEA, Coop Bygg och Bauhaus. Köpte ett köksbord på IKEA, ett riktigt klipp! Sen vet vi på ett ungefär hur vi vill ha köket nu, det kommer vara väldigt New York inspirerat.... om det blir som vi vill! Yay!

Blev lite stressigt när vi skulle till Henkes kalas! Vi kom en halvtimme för sent, men andra hade också varit sena så det var ju lugnt :) En supernajs kväll och massa god smörgåstårta och sen Nybro-tårtan efter det! Smaskens. Men mår rätt illa nu, åt nog för mycket igår kväll hehe... Familjen Loord kom också sen med sina goa ungar. Hittade en bild på Daniel och "Theo-mannen" som är så söt...



Det här köksbordet blev det. Leksvik Klaffbord. Ord.Pris 1495:- Vi fick det för 695:-   =)

snark snark

Somnade i soffan igår och missade vem som vann Lets dance, vaknade av skrik vid halv 1 tiden... nån äcklig film gick på tv och jag hade högt ljud på, blev skiträdd....! Vågade knappt gå ut i hallen sen. Kollade mobilen och Daniel hade skrivit att han stannade på Hotellet ett tag för hans gamla lumparkompis jobbade... vet inte när han kom hem, men tidigt på morgonen tror jag!

Fick veta nu att han hjälpt till att städa och stått i disken och i garderoben hahaha... han är ju rolig!

Vi skulle ju till Kalmar idag, får se hur det går med dom planerna nu.... han är ju inte helt pigg om man säger så!

Later...! //E

survivor

Har jobbat 7 timmar och hunnit med en timme med psyckan också. Är helt slut i kroppen. Värk i fötter, rygg och ben men jag klarade det! Bara en vecka kvar hehe....

Har varit riktigt skitväder idag, snö blandat med regn och spårigt och halt att cykla. Men nu har faktiskt solen tittat fram! Kärlek.

Nu ska jag lägga upp fötterna och viiiiiila.... har inte hunnit äta mer än en banan och 2 bullar idag så jag ska försöka få  i mig lite riktig mat också. Hungrig!

Ha en skön fredag!
//E

döööööööööööööö

Är totalt slut. Vill bara lägga mig ner och sova.......... jag kommer att dööööö nästa vecka..... kommer jobba från ca 5-6 på morgonen till 3 tiden varje dag....sen har jag ju mitt kvällsjobb på ca 2 timmar.....

det värsta stället att städa är cementan. jag hatar det. äckligt skitigt mansdominerat ställe. bläääää.... hata hata hata.

Men jag får ju bra med pengar nästa lön och då är det värt allt slit och snuskiga pissoarer!

Fick ju börja redan idag för hon som jag ska vicka för blev sjuk. så först äckelcementan och sen har jag varit hos en äldre dam och hjälpt henne med lite städning i hemmet. Hon var som tur var riktigt käck och go... sprang runt och ville hjälpa till hela tiden och bjöd på dricka, apelsin, kaffe och kladdkaka.... hon hade haft en stroke och sen ramlat och brytit lårbenshalsen... men hennes kommenatr på det var "Jag tycker det är spännande!" Hon hade legat i 8 timmar innan någon hittade henne när hon fick sin stroke...."Usch va hemskt" sa jag... "Äsch jag tyckte det var spännande! Och komma till sjukhuset där dom är så snälla och goa....".... då är man en positiv person =)

Storstädning ikväll.....yippiiiiie......=( Sen upp tiiiidigt imorgon och jobba. Jag dör......

Från att ha jobbat 6h i veckan till nästan 50h i veckan....

Nu ska jag duscha och vila en stund innan nästa jobbpass!
//E- helt slut

Vill ha tips och råd!

Hej alla mammor med erfarenhet av barnvagnar!

Jag kollar runt varje dag, men nu har jag fastnat för den här:


Det är en Piccolino Kombivagn. Klicka här för att läsa om den----> Vagn

Nu vill jag ha lite tips och råd vad ni morsor tycker! Är det ett bra köp?

Jag har suttit och försökt hitta den här vagnen på olika forum, men hittar bara några inlägg och de är positiva. Antar att det är ett ganska nytt märke för finns inte mycket information att hitta mer än på hemsidan. Jag mejlade Konsumentverket för att få veta om de fått in några klagomål på den. Väntar på svar.

Kommentera!!!

//E

week 21

Idag är jag i v.21 då va.... tiden springer iväg!

Fick sovmorgon idag, börjar inte jobba förren efter lunch =)

Hade en sån där sjuuuuk dröm inatt igen. Innehöll bl.a. jag och Hannah höggravida hittade 3 trillingar i ett dike som vi tog hand om! Familjen Jonsson/Loord, Jimmy hade gjort ett djurförsök på en liten råtta för att visa att alkhol är skadligt för ungdomar och hela familjen hakade på och ville ut och sprida detta haha..... Kan någon förklara hur man får ihop det? Så länge det inte är några otäcka drömmar så är det väl ok, men jag drömmer verkligen sjuka saker...!

What else?
Vi åkte ju bort till Eve och Henke igår kväll en sväng. Nisse och Maria var där med, de satt och planerade Nisses 50års fest... det var rätt skoj att höra den planeringen hehe... undra hur mycket de kom fram till? *skratt* Vi fick i alla fall våfflor och jag kan dricka kaffe igen.... yummie! =)

See u later! //E

glädjande

Gjorde som Emelie, Mikaela och Hannah tipsade mig om hehe... fixade ett BankID och kollade min deklaration på nätet. Enligt den uträkningen får jag tillbaka 6500kr, blev himla glad vill jag lova!

-Betala räkningar
-Duscha
-Laga mat
-Hälsa på syrran och Henke, låna några banankartonger :)

Bye!

sol sol strålande sol

Lite kyligt men solen skiner, det får man vara tacksam över =)

Jobbade ett par timmar i morse med. Nu kan jag ett ställe till...har varit där innan och städat men har inte vetat vart allt ligger eller ens vart man ska slänga soporna! De är lite dåliga på att visa runt och informera när man hoppar in som vikarie, men eftersom jag vet att jag ska jobba hela nästa vecka så sa jag bestämt till att "Nu vill jag kunna de här ställena perfekt", så därför fick jag följa med idag också.

Redan onsdag, tiden och livet går så fort... vill inte att det ska gå såhär fort! Eller, kanske fram till augusti hehe.. men seeeen.... alla barn växer ju upp så fort! Längtar jättemycket efter vårt lilla barn. Men jag lovar, snart sitter man här och har en tonåring! Gäller att njuta av varje sekund =)

Alla verkar ha fått deklarationen utom vi? Jag är livrädd för vad det ska stå... förra året fick jag betala in 9000 spänn!!! =( Dumma städbolaget jag hade jobbat för hade betalat in för lite skatt....hela augustilönen jag fick ut gick till den bajsräkningen! Så fick jag leva på sparpengar och när nästa lön kom så hade jag inte mycket att leva på och inget på sparkontot, bläää..... och sen när man hade lite pengar igen så åkte vi ju till Thailand och där gick det ju åt en massa tusenlappar och sen har man ju inte kunnat jobba så mycket pga att jag mått så dåligt så jag har legat efter länge nu, det är verkligen inte roligt. Men nu äntligen har jag en buffert på sparkontot och pengar så jag klarar räkningar och mat. Blir ju inte mycket shopping dock, men man överlever ju!

Pengar är inte roligt. Men nödvändigt...

See you later! //E


Maj-minnen 08

Pratade om det igår, att det här MÅSTE vi göra om. Var så mysigt och underbart!



Härliga minnen med Annelie, Fredrik och Niccie!

Humöret

Nu har jag verkligen börjat känna av mina humörsvängningar. Det är inte upp och ner varje dag utan det är VÄLDIGT uppåt och glatt varannan dag och dagarna emellan är jag deprimerad och har ingen lust eller ork och blir lätt sur. Det är verkligen varannan dag också! Haha... weird.

Nu har jag varit och jobbat ett par timmar. Lärde mig ett nytt ställe som jag ska ha nästa vecka. Jag ska ha sjukt många ställen nästa vecka! Vet inte hur jag ska komma ihåg allt.. och koder och nycklar...hua! Vilket ansvar man har. Plus att jag ska cykla mellan varje ställe med och man har ungefär 4-5 ställen varje dag! Blir mycket motion...får bara hoppas att det är bättre väder och mindre halt än vad det var idag. LÄSKIGT att cykla när det är såhär isigt och snöigt på vägarna! Var livrädd att cykla omkull idag så körde som en gammal sköldpadda haha... men det gick bra.

Skulle gått ut med Niccie runt lunch, men nu hade Fredrik tagit med henne till huset så då blev det inget. Vad ska man då hitta på för nått resten av dagen? Nån som vill hitta på nått, hör av er!

Ska nog låna några flyttkartonger av Eve och Henke så man kan börja packa ner lite grejer. Sånt som man ändå inte använder kan man ju lika gärna packa ner så man har det gjort.

Japp Annelie, jag började på "Flickan som lekte med elden" igår kväll, men kom inte så långt, ögonen ville bara åka igen. Men idag blir det mer läsning!

Sov nog inte mer än 4 timmar inatt. Daniel hostar på nätterna... tycker synd om honom för det är ju skitjobbigt när det killar sådär i halsen. Men man blir ganska irriterad när man blir väckt hela tiden...särskilt när man ska upp tidigt. Får hoppas han blir bättre snart!

Nu ska jag ringa till Arbetsförnedringen och säga att jag inte kan komma på tisdag FÖR JAG JOBBAR DÅ! Åååå va gutt.... =)

//E

Måndags tankar

Har läst ut en bok som heter UT UR MÖRKRET. Den var jobbig att läsa, samtidigt som den var väldigt intressant. En sann berättelse om en kvinna i 40 års åldern som börjar få minnesbilder från barndomen. 3 år som hon helt har förträngt för de var för hemska att minnas. Man får följa hennes kamp, självmordsplaner, hennes vistelse på sjukhus tills hon till slut minns allt som hände. I recommend, men vill ändå säga att man blir väldigt illa berörd vid några tillfällen. Är man ute efter en lättläst, happy bok så är det nog fel val.

Idag är det måndag. Jag har mått illa ca en timme, men nu har det gått över. Jag mår ju sååå mycket bättre nuförtiden. Har inte kräkts på ca 3 veckor, riktigt skönt. Illamåendet kommer ju vissa dagar, men sköter jag mina måltider och tar en tablett på morgonen så brukar det gå över fort.

Det värsta är att min aptit blivit SÅÅÅ stor. Jag kan äta 3 gånger mer än förut, känner först ingen botten!  Men efter en stund så mår jag fruktansvärt illa....så det gäller att inte äta för mycket. LITE OCH OFTA. Det är det som gäller...gravid eller inte! =)

Och att folk har fått för sig att man ska äta för 2, det är jag lite trött på... men orkar inte tjafsa emot. Men det ska man inte, för då går man upp för mycket och det blir svårt om man vill gå tillbaka till sin normalvikt efter graviditeten. Kollar man in kostråd till gravida så är det ju mycket grönsaker och frukt, fisk, fullkornsbröd, drick mycket vatten och så vidare. Nyttigt helt enkelt! Har inte sett nånstans att det står: Ät mycket chips och godis, drick gärna lite extra cola med... Men visst, sånt slinker ju gärna ner på fredagkvällen hehe... 

Har hittat en bra "träna hemma grej". Köpte ett sånt gummiband på ÖoB faktiskt. Skitbra när man har en liten stund över och man kan använda det till så många olika övningar!


Googla "träningsgummiband" för fler tips på övningar!

Nu tittar solen fram lite, härligt!
//E

Jag vill också!

v.20

Ungefär vid den här tiden är det dags för ett nytt besök hos MVC. Modern märker att barnet rör sig alltmer och det går ibland att se dess rörelser. Livmodern växer alltmer och skjuter fram magen. Det kan hända att naveln börjar puta ut, i sådant fall kommer den att göra det tills förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämt med en justerbar BH.

Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägs. Nu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande. Bär du på en flicka finns det redan omkring två miljoner ägganlag i äggstockarna. Barnet kan nu njuta av att sträcka ordentligt på armar och ben, eftersom nervsystem och muskler har utvecklats tillräckligt för att det ska vara möjligt.

Coolt att den redan känner igen min röst =)
Att den rör på sig mycket har man ju märkt. Oftast när man hållt igång och t.ex. cyklat eller gått runt och städat och dammsugit och sen sätter sig, DÅ sätter den igång och dansar runt där inne =) Eller när man ska sova, då vill den vara vaken...

(Fakta från gravid.se)

Wohoo vilken härlig dag!

Lyssnar på Magnus Uggla... "Åh vilken härlig dag"! Det känns vår för mig =)

Dagen hittills har varit mycket bra. Vi gick upp vid 7-tiden, åt lite frulle och sen tog vi cyklarna och cyklade ihop för första gången i det vackra, soliga vädret! Romantiskt =) Tänkte inte på att det var så tidigt, vi undrade vart alla människor höll hus hehe... cyklade bort till Annelie och Fidde och Company som sliter och jobbar i huset. Men som jag sagt innan, det blir superfint!

Sen tog vi en sväng förbi Marcus och Liam. Mikaela jobbade, men hon kom ändå hem en sväng på sin lunch sen, trevligt! Lilla Joey tyckte om mig idag, han somnade i mitt knä 2 gånger! Sen gick Dannes larm så Marcus skjutsade bort honom till Räddningstjänsten så nu är han ute och släcker nån brand. Jag cyklade hem och fixade lite lunch. Nu har jag suttit och njutit av lite mat och sol på balkongen! UNDERBART! Jag frös inte ett dugg, helt perfekt... =)

Kunde inte hålla mig från en liten sötsak efter maten. Fick de här goda och fina snickerskakorna av mamma när hon var här!

Hon är grym på att baka! =)

Nu vet jag inte vad som händer, men det märker vi väl...!
Ha det najs...//Emilia, som mår mycket bättre idag....! ;)

som utlovat

blä

orkar bara inte.

Våååår!!!

Hann inte riktigt med en bild igår, kommer senare idag istället.

Igår var det en mamma-dag. Umgicks med Mamma, Eve och Henke och senare också Daniel, mycket trevligt!

Idag ser det ut att bli soligt =) Men var -7 när jag vaknade, hoppas det blir lite varmare!

Ha en fin fredag...! //E

Jomenvisst

Håller med dig Emmsan, sura och bittra människor skulle behöva massa kärlek, då kanske de skulle bli lite goare och gladare! Nästa gång nån lackar ur på mig ska jag nog säga något kärleksfullt.... gäller bara att jag kan hålla mig lugn! Emmelie och Daniel vet hur jag kan bli när någon hoppar på mig haha.... det är i dom stunderna jag undrar om jag är schizo! Blir lite rädd för mig själv till och med =P

Såg den här lilla pyttepytt bebisen på Aftonbladet. Föddes 4 månader för tidigt...har sin pappas vigselring runt armen!

Ringmärkt kämpe. Ethan vägde bara 850 gram när han föddes. Fyra månader för tidigt. På armen har han pappas vigselring - för att släktingarna och vännerna skulle förstå hur liten han var. "Han såg ut som en liten fågelunge", säger mamma Cathrine.

Snart kommer mamma. Jag borde duscha, diska upp lite och kanske dammsuga! Men jag fastnar alltid på Blocket nuförtiden.... Bordet igår var jättefint men Daniel var ju och tittade på det och han mätte det och tyckte det var alldeles för litet =( SYND för det var riktigt fint! 300 spänn alltså... det är ju som att fååå det! Menmen, man får tänka en extra gång innan man köper något. Nästa vecka ska vi kolla på golv, tapeter, bestämma köksluckor och förhoppningsvis hitta köksbord och stolar =) Va skoj...!

Nehe jag får väl ta tag i min, inte längre späda kropp utan feta, och sätta igång med den här dagen! =)
Kommer en tjockisbild senare idag. Är ju i v.20 nu!

Njut av solen...! //E

snart

Imorgon har jag gått halva tiden as a pregnant... tiden går så sjukt fort!

Idag gick jag en promenix med Annelie och Niccie, sen tog jag min nya kompis CYKELN till ÖoB och gick runt och kollade i lugn och ro för mig själv. Hittade lite, det gör man ju alltid där =) En dum surgubbe skällde dock ut mig för att jag öppnade en duschkräms flaska för att känna hur den luktade... den var ju inte spärrad så jag förstörde ju inget, det skulle jag ju inte göra.. men han kom fram och skällde direkt! Jag lyckades hålla igen allt som jag tänkte i huvudet... men mitt adrenalin pumpade ordentligt vill jag lova! Idiotgubbe.... du kan väl vara trevlig om du ska säga till om något...grrrrr!!!! Tänkte gå fram till honom sen med en flaska och säga "Den här doften rekommenderar jag, köp den och gå hem och ta dig en dusch, du luktar skiiiiiiiiiiiit!!!!!"......Meeeen, jag orkade inte ens bry mig.

Nu har jag gjort en "spagettisoppa" som jag kallade en favoriträtt i skolan. Vet inte vad det heter, men den innehåller nötfärs, tomatpuré, platt sönderdelad pasta, lök och krossade tomater, plus kryddor såklart! Yummie =)

Hittade ett snyggt slagbord på blocket idag som finns i Kalmar så Daniel åker nog och kollar på det efter jobbet sen. Endast 300 spänn!!! Vilket klipp.... det ska vi ha i köket i så fall. Jag har sån inspiration! Köpte nya penslar förut med så jag kan måla klart en tavla jag började på i höstas... och så kollar jag i massa möbelkataloger och får massa inspiration =) Tror det är solen och våren som gör att man blir mer peppad med. Love it!

Ut i solen nu om ni inte varit ute än! =)
//E

igår/idag

Igår mådde jag inte bra. Trycket över bröstkorgen kom tillbaka och kändes som att nån satt på mig hela kvällen, riktigt obehagligt. Fick panik när jag skulle sova för jag hade hjärtklappning och så kunde jag bara andas små andetag.... då tog jag en Ibumetin. Vet att det inte rekommenderas till gravida, men Alvedon för mig är som att ta en sockerbit, hjälper  inte ett skit. Så efter 10 minuter började det lätta... sen somnade jag! SKÖNT.

Vaknade senare idag eftersom min älskling satt för filtar för takfönstret och balkongdörrarna så jag skulle kunna sova längre. Kände inget tryck alls och när jag flyttade en filt så sken solen starkt från en klarblå himmel! Underbart!

Idag måste man ju ut och gå =)

Imorgon kommer mamma och hälsar på! Kulkul =)

Nu ska jag ta en dusch och sen ge mig ut i solen...!
//E

Halo




Remember those walls I built
Well baby they're tumbling down
And they didn't even put up a fight
They didn't even make a sound
I found a way to let you in
But I never really had a doubt
Standing in the light of your halo
I got my angel now

It's like I've been awakened
Every rule I had you breakin'
It's the risk that I'm takin'
I ain't never gonna shut you out

Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrace
Baby I can see your halo
You know you're my saving grace
You're everything I need and more
It's written all over your face
Baby I can feel your halo
Pray it won't fade away

I can feel your halo (halo) halo
I can see your halo (halo) halo
I can feel your halo (halo) halo
I can see your halo (halo) halo
Woah...

Hit me like a ray of sun
Burning through my darkest night
You're the only one that I want
Think I'm addicted to your light
I swore I'd never fall again
But this don't even feel like falling
Gravity can't forget
To pull me to the ground again

Feels like I've been awakened
Every rule I had you breakin'
The risk that I'm takin'
I'm never gonna shut you out

Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrace
Baby I can see your halo
You know you're my saving grace
You're everything I need and more
It's written all over your face
Baby I can feel your halo
Pray it won't fade away

I can feel your halo (halo) halo
I can see your halo (halo) halo
I can feel your halo (halo) halo
I can see your halo (halo) halo
I can feel your halo (halo) halo
I can see your halo (halo)

Halooooo ouuuu
Halooooo ouuuu
Halooooo ouuuu
Ouuuuu ouuuuu ouuuuu

Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrace
Baby I can see your halo
You know you're my saving grace
You're everything I need and more
It's written all over your face
Baby I can feel your halo
Pray it won't fade away

I can feel your halo (halo) halo
I can see your halo (halo) halo
I can feel your halo (halo) halo
I can see your halo (halo) halo
I can feel your halo (halo) halo
I can see your halo (halo) halo
I can feel your halo (halo) halo
I can see your halo (halo) halo


(älskar älskar älskar den här låten!!!!)

Helt slut

Jag fattar inte vad det är med mig vissa dagar. Jag vaknar ju när Daniel går upp runt 6.00 varje dag och kan inte somna om, men brukar ligga kvar i sängen till 7 i alla fall. Det är ju så ljust nu så det är omöjligt för mig att somna om hur trött jag än är..
Sen framåt 12 tiden blir jag helt slut. Ögonen bara åker igen och huvudet blir så tungt och jag kan inte hålla mig vaken... känns som jag sover bort halva dagen på det här sättet!

Idag har jag dessutom haft ett konstigt tryck över bröstet och det har gjort ont att andas. (Jag tänker såklart att nu slutar snart mitt hjärta slå och har 112 inslaget i mobilen ifall att... jag är hypokondriker eller vad  det kallas!) Jag är livrädd för att det ska vara något fel på mig. Det här trycket satt kvar i ca 3 timmar på förmiddagen och det ledde till illamående. Jag kunde inte ligga ner för då fick jag panik för att jag andades så små korta andetag och så kände jag min snabba puls mycket mer. Jag satt upp i soffan och läste en bok... sen testade jag att äta lite glass, då blev det lite bättre. Trycket avtog mer och mer och sen kunde jag lägga mig ner, men då somnade jag förstås! Känner mig helt väck för tillfället.... trodde klockan var halv 5 men den var ju bara 2, skönt det...

Nu måste jag få i mig någon riktig mat och vakna till liv igen!
//Zombie Milla

måndag

Nu pratar de om extrem blyghet på tv´n. Jag var extremt blyg när jag var liten, så jag vet precis vad de pratar om. Jag är väl fortfarande rätt blyg bland nya människor, men det mesta har jag lyckats komma förbi. Men det är nog många barn och ungdomar som mår riktigt dåligt bara för att de är blyga. Jag minns när man skulle redovisa muntligt framför klassen alltså... vilken ångest! Alla blyga personer borde få mer förståelse och kanske hjälp på något sätt?

Igår började jag rensa bland smycken, smink, hudkrämer och massa annat.... slängde en halv svart säck med grejer! Idag tänkte jag kolla bland mina skor. Vet minst 3 par som jag inte haft hjärta att slänga för de har varit favoriter, men är de trasiga så ska de bort!

Annars idag... Ska till HSB med kontraktet och sen har jag tvätt tid... och sen lite jobb ikväll.

//E

såld

I veckan har vi haft 3 personer som kollat på lägenheten. Killen som kollade igår kom tillbaka efter nån timme och ville kolla igen, sen tog det bara ett par minuter innan han sa att han ville ha den =) Gutt ju! Jag hade ju papper från HSB hemma så vi skrev på dom direkt och så ska vi träffas på HSB´s kontor imorgon och lämna in ett av kontrakten. Vi fick det vi begärde, 40 000, hade kunnat få mer om vi hade väntat lite till men vi ville bara få det avklarat så man kan börja tänka på den nya lägenheten. Men vi är nöjda! Ännu en sak att slippa tänka på.... :)

Igår kväll var det trevligt hos Evve =) Tack för en najs kväll!

Snart måste jag börja rensa bland mina saker i garderoben och bland mina papper och alla saker nere i förrådet... lär hitta rätt mycket skräp! Tråkigt men lika bra att få det gjort också.

Kanske ska börja idag?

Ha en soft söndag //E

utmanad

Jag har blivit utmanad av Evelina K. Hmm, får se om jag klarar detta! =)


Regler och sånt: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 3 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord. Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar på samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar. Lycka till!

  1. Vad heter du? Emilia
  2. Ett ord på fyra bokstäver: Etta
  3. Flicknamn: Elize
  4. Pojknamn: Elias 
  5. Yrke: Elektriker
  6. Färg: Emaljvit  
  7. Klädesplagg: Esprit tröja 
  8. Mat: Escargot (ätbar snigel) 
  9. Sak i badrummet: Eltandborste 
  10. Plats/stad: Eskilstuna
  11. En orsak att vara sen: En dålig dag 
  12. Något man skriker: En älg!! 
  13. Film: En vampyrs bekännelser 
  14. Något man dricker: Enbärsdricka
  15. Band: Eagles 
  16. Djur: Emu
  17. Gatunamn: Emågatan
  18. Bil: Essex
  19. Sång: En tätort på en slätt

Shit det var jobbigt, men det gick! Jag utmanar Hanna, Matilda och Anna!

V.19

Du har en snabbare ämnesomsättning och en ökad blodmängd i kroppen, det kan ha en positiv inverkan på ditt hår och dina naglar. Hos vissa gravida kvinnor kan de höga östrogenhalterna ibland påverka huden i ansiktet. Fenomenet kallas kloasma och uppträder hos ljushyade som mörka fläckar och mörkhyade som ljusa. När hormonhalterna sjunker bleknar oftast fläckarna. Om du solar kan fläckarna i ansiktet förstärkas. Använd ett bra solskydd. 

 
 

Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna. Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten.



Källa: Gravid.se

En ny dag

Hittills har det varit 2 och tittat på vår lägenhet och idag kommer det en till. Jag hoppas verkligen att någon vill ha den!

Igår somnade jag efter 2 sidor i den där boken, sen sov jag  i 4,5 timmar! Helt sjukt, men jag var helt slut... sen handlade jag lite, fixade en kycklingpaj och så kom Annelie upp. Vi käkade och kollade Lets Dance, skönt att bara ta det lugnt och umgås :) 10 minuter efter att Annelie gått hem låg jag i sängen och sov haha... sov hela natten, fattar inte att jag kunde vara så trött trots min tupplur på dagen...!

Jag drömmer verkligen sjuka drömmar. Inatt skulle jag rädda mina gamla gosedjur, Nalle puh, Ior och Tiger plus nån mask som jag hade sytt i syslöjden... och vem skulle jag rädda dom ifrån? Jo Hitler! Alltså... hur kan man få ihop det så..?

Nu är det frukost tajm och sen ska vi åka bort till Ria och se om de har några fina gamla möbler som man kan inhandla! Jag älskar second hand affärer. Jag kommer säkert åka därifrån med massa krimskrams som är helt onödigt haha... men en del "skräp" kan visa sig vara riktigt värdefulla! Jag kollar ju på Antikrundan och Antikdeckarna, så liiite har jag lärt mig.... och sen är jag väl lite lik min pappa med på det området =)

Ikväll blir det Melodifestivalen hemma hos Evve K med tjejerna :) Skoj skoj!

Ha en fin dag!
//E

Down

Känner mig lite down för tillfället. Känner inte att det hjälper att gå till psyckan precis. Jag släpper ju aldrig in någon i mitt liv så pass mycket så att det går att förstå sig på mig helt... tror jag inte i alla fall. Håller alltid en fasad uppe... kan inte riva ner den för då.... ja då vet jag inte vad som händer! Det är väl just det. Jag måste ha KONTROLLEN.

Bläää.

Ska nog krypa ner under en filt, dricka mitt goda gröna té och läsa klart den där boken jag började på i december... behöver besöka en annan värld och glömma min egen för en stund.

//E

Fullt upp =)

Idag gick jag upp vid 05.00 för jag började jobba kl 06.00. Först banken och sen Friskis! Vid 11.00 cyklade jag till Coop och köpte lite Daimkakor och en Budapest stubbe, sen skyndade jag hem. Kom hem ca halv 12 och hände mig en aning stressad eftersom jag skulle få ett gäng fika brudar på besök kl 12 och jag behövde duscha, diska och fixa fram fika! Fick skita i disken så jag hann i alla fall =)

Evve med sin Natalie, Emelie, Mikaela med sin Liam och Annelie kom upp och fikade här, mycket trevligt! Kul att man kan ta hem lite folk även att man har en liten lägenhet, men det ska bli skönt sen när man har det lite större. Och  då kan de parkera barnvagnarna utanför dörren, blir smidigare hehe! Kul att ni kom girls!

10 minuter efter att de gått kom Jenny med sin Elize. Direkt från dagis..! Elize kan gå nu och är inte lika blyg och "mammig" längre, mysunge =) Så då fikade vi lite också hehe... de stannade till 5 tiden.

Nu är jag mega trött och jag har inte orkat eller hunnit tänka på någon middag... hmm... bara massa sötsaker i maggen! Tror bessen vill ha riktig mat, den hoppar runt som bara den därinne hehe...

Skönt att jag är ledig ikväll i alla fall :)

//E

Se det här och få glädjetårar

> En dag frågar en son sin far: "Pappa, springer du en maraton med mig?"

>

> Pappan svarar: "ja" och de springer sin första maraton tillsammans.

>

> En annan dag frågar sonen sin far igen: "Pappa, springer du en till

> maraton med mig?" och pappan svarar igen "ja, min son".

>

> En dag frågar sonen sin far: "Pappa, vill du göra Ironman tillsammans

> med mig?" (4 km simning, 180 km cykling, 42 k




Om det inte funkar att se klippet på min blogg- gå in här------> HÄR

rubbish

Har börjat äta så mycket skräp! 2 McFlurries på en vecka liksom... massa godis och glass. Mycket halvfabrikat till mat... usch, måste skärpa till mig!!! Och jag äter ju inte lite heller. Jag är så himla glad att jag kan äta igen utan att må illa så jag bara vräker i mig! Igår åt jag pyttipanna rester och stekt ägg vid 22 på kvällen... det är väl normalt när man är gravid kanske? Haha....

Ena halvan av mig säger "passa på nu när du ändå kommer bli tjock och har bra aptit!" och andra sidan tänker hälsosamt... mer frukt, vällagad ekologisk mat, massa vatten! Jag lyssnar på båda sidor och gör en mix av det =)

Igår satt Danne och fixade datorn så nu har vi inga virus. Gutt! Nu har vi en extern hårddisk med..
När jag kom hem från städjobbet igår kväll satt Eve och Henke här, trevligt! De hade haft en trevlig helg i Stockholm trots att deras Metallica konsert blev inställd... riktigt surt ju! Var nog många som lagt mycket pengar på resa, hotell och utemat den helgen....heeeeelt i onödan!

Snart ska jag träffa Hanna och gå och fika. Jag vill höra allt om deras Thai-resa! De hade det mycket bättre än oss i alla fall =)


Godis....

.......eller



Frukt....?

bjuder på en tjockisbild!

V.18 nu...

Virus

Vi har fått virus på datorn så jag kommer inte blogga så mycket tills det är helt fixat! För när man ska skriva ett ord så blir nått hel annat,man får skriva jättesakta om det ska funka, väldigt irriterande! Plus att det poppar upp en massa reklam och skit hela tiden...  men jag hoppas att vi fixar det så fort som möjligt!

Nu har jag i alla fall lyckats inhandla 6 st biljeter till Daniel med vänner till Sonisphere iHultsfred i sommar, bl.a. kommer Metallica. Trodde inte de skulle gå för explorer stängdes ner när jag satt i biljettkön å jag trodde jag skulle bli tokig, men det gick til slut!

Ni ser ju alla stavfel som blir haha...för att jag inteorka skriva om allt hela tiden!

Idag skajag tvätta,r inga till min BM för ny tid och småstäda lite för vi ha en som vill komma och titta på lägenheten! =)

Ha en fin dag..!!!
//E

Emilia Och Emmelie

(den sista bilden är tillägnad Arbetförmedlingen och Försäkringskassan... och Fredrik Reinfeldt!)

namn

Folk har ju börjat fråga vilka namn vi har tänkt att ge barnet. Jag tycker detta är så svårt... Det första jag tänkte var Leia. Jag vet att det är ett Star Wars namn, men so what... tycker det är så fint. Och som pojknamn Neo... hmm, känner att jag kanske kollat lite för mycket på film här hehe...

Ok, här kommer en lista på namn. Kom gärna med förslag!

Flicka:
Leia
Saga-Li
Lovis
Inez (släktnamn)
Lizzie (släktnamn)
My
Alva
Novalie
Nicole
Alicia
Tilda
Nellie

Pojke:
Neo
Leon
Edwin
Mio
William (släktnamn till mig, tyvärr heter redan daniels kusin det...)
John (släktnamn)
Edward
Eddie


ps. Det här är mina förslag, Daniel tycker inte alls som jag hehe...ds.

fredag



Igår var jag på massage hos syrran på Friskis, very nice! Jag måste börja stretcha rumpan haha... Den här ichias-nerven eller vad det heter kan lätt komma i kläm när man är gravid och jag har ju haft ont i svanskote området ett tag nu..kan ju bero på det då! Så nu blir det stretching varje dag!

Idag har jag varit hos Mikaela och fikat med Annelie, Emelie och söta Engla. Liam och Engla var så söta mot varann.. :) Kul att träffas sådär ibland. Tänkte ha en fika hemma hos mig på onsdag, hör av mig om det!

Igår satt jag och väntade på min barndomsidol Michael Jacksons presskonferans i 1,5 timme! När han till slut kom ut så pratade han kanske i 4-5 minuter högst...menmen, det var det väl värt! Han ska göra sin sista turné nu, så man skulle ju vilja se honom en sista gång... JAG HAR JU REDAN SETT HONOM LIVE EN GÅNG... Jag och Emmsan såg honom i Göteborg 1997 måste det varit. Man kan säga vad man vill om hur han ser ut, beter sig och massa annat, men GRYM MUSIK gör han!!! The King of pop...

Jobbet hörde av sig när jag kom hem förut och eventuellt har jag ett 3 veckors vik i april. Skulle vara skönt att ha ett schema för en gång skull! Och jag vill jobba..! Fick brev av AF idag med, de har bokat tid för mig snart....grrrr... tänk om man kunde ha ett fast jobb och slippa AF och a-kassa och allt sånt där...


Ha en najs helg nu!!!
Ikväll kommer Emmsan, yay!
//E


svala vindar & het kärlek

.. Det är namnet på det goda gröna téet som jag inhandlade igår på Karamellen!


Fick tipset från Hannah & Jonathan och nu kan jag varmt rekommendera detta vidare!

Testade nya sminket igår. Rouge "gelen" var helt genomskinlig när man tryckte ur den ur tuben, men så fort den nuddade huden så färgades den till DIN EGEN NATURLIGA blushfärg... precis som när man rodnar! Den var lätt att smörja in så det såg bra ut med. Läppglanset var likadant. Genomskinligt tills man smörjer på läpparna, då färgades det till en färg som passar mig!  Smashbox smink är kanon =) (Tog bilder men blev inte nöjd, hade handduken på huvudet,  så jag får lägga upp nästa gång jag sminkar mig!)

Igår gick jag till Eve, köpte med lite nässpray och bakelser, sen hade hon gjort scones och bondkakor, så vi satt och fikade i nästan 4 timmar =) Första gången man satt nere i gillestugan och eldade i brasan. Mysigt!


Någon som söker en etta i Nybban? --------> Klicka häääär!


Mama

Kolla vad jag vann igår! Älskar att vinna saker, särskilt SMINK, särskilt Smashbox smink! Weeee....!


Hade glömt att jag ens var med i denna tävling, så det blev en glad överaskning! Kitet innhöll en 3 färgs ögonskugga, ett läppglans och ett rouge som jag velat testa ett tag, det är i en tub så man får liksom "smörja" på det.... får se hur det blir! =)

I helgen kommer Emmelie hit! Yay! Jag minns inte när vi sågs senast...? Var det för ett år sen? För det var väl inte förra sommaren vi var på Linkin Park..? Det måste vara snart 2 år sen vi var där. Shit, jag har minnesförlust!

Igår kväll var vi en sväng hos Hannah, Jonathan och Elias. Fick smaka på ett gott grönt té... det innehåller K-vitamin som kan få bort illamåendet fick jag lära mig =) Så jag ska nog ta en promenad bort till Karamellen idag och inhandla ett hekto. Sen är Eve hemma och är sjuk så jag går nog bort och hälsar på henne med.

Men först, en dusch...!
//E

Upp och ner

Igår var både mitt och Dannes humör upp och ner. Ena stunden tjurade han och jag var glad sen blev jag tjurig och han glad och så höll vi på sådär... Frustrerande! Men Daniel var jättetrött och på kvällen hade jag huvudvärk så vi gick och la oss redan vid 9! Hoppas att vi kan vara lite snällare mot varann idag?

Något annat som också går upp och ner, minst sagt (!!!) är Gröna Lunds nya Berg och dalbana INSANE!!!


Den har åkpremiär den 25 april för er som vågar! Jag tror inte man får åka när man är gravid, men jag tror inte jag hade vågat ändå... blir bara fegare och fegare för varje år! När jag var 13-14 åkte man ALLT, men nu vågar jag knappt åka Balder på Liseberg. Är man vuxen nu eller?? =(

Fick svar från vårt försäkringsbolag idag. Imorgon, äntligen, får vi lite pengar för vår misslyckade Thairesa och sjukhusvistelsen på Phuket International Hospital.... sen får vi se om jag får några pengar från Försäkringskassan för Januari månad, men jag vågar inte hoppas på något.

Ha en bra dag!
//E

Dagen D




Ultraljudet var en pärs. Jag hade sett fram emot det, men precis innan blev jag skitnervös och började tänka att barnet faktiskt kan ha någon sjukdom eller att något kan vara fel på det. Självklart var det en ny kvinna som inte var så van som skulle sköta den där mojengen och en mer erfaren ultraljudsman satt bakom och kontrollerade. Gick bra först och vi såg ett sött ansikte skymta förbi och en liten hand som vinkade och små ben som rörde sig en massa =) Sen skulle hon hitta en 4rumsbild av hjärtat eller vad det hette, men gick inte, och hon tryckte jättehårt på magen och ner mot bäckenet. Gjorde sååå ont och hon blev irriterad och brydde sig väl inte om att det gjorde ont på mig! Till slut fick den andra ta över och han tryckte med men inte alls lika hårt... så till slut hittade de den där bilden på hjärtat som de ville ha så de kunde lugna oss med att allt var bra! Skönt..... och födseln blev framflyttad några dagar till den 12 augusti.

Nu är kontrakt skrivet på nya lägenheten. 1 juni flyttar vi om inte tanten har hittat någon lgh innan dess, för då flyttar vi ju tidigare förstås =) Men skönt att ha något klart. Nu har vi tagit bilder på vår lgh och jag har satt ut den på blocket! Någon som vill köpa den? =) Hör av er!

//E

Vilken lättnad!

Lördag: Ringde på en lägenhet och fick komma och kolla på den!
Söndag: Städade lite, tänkte på lägenheten, gav min intervju, åkte bort till Eve och Henke med Therese, Daniel hämtade mig och vi åkte till damen med lägenheten igen, fikade med henne och prutade ner priset med 15 000kr! Bestämde att idag ska hon få handpenning och Daniel och hon går bort till HSB och skriver kontrakt! YAY!  Sedan gick vi på bio med Annelie och Fidde, Män som hatar kvinnor...ojojoj, vilken film... se den. Skitbra, samtidigt hemsk som tusan.

Är så glad att vi har en lägenhet snart! =) En stor tyngd har fallit av mig...=)

Idag: Ultraljud! =)  Psykologbesök och sen hem och jobba ett par timmar. Och bara vara G L A D...!!!!!

Ha en kanon dag!

//E

Ps. Lite bilder från i fredags ligger ute på min facebook. Ds

elmilia

Vardagsliv,renovering och familjen!

RSS 2.0