Leia hjärta morot lika med sant?

Idag är det "dan före dopparedan" och jag är julstressad! Har inte köpt klart alla paket än, men det är ju så VARJE jul. Spelar ingen roll att man tänker att man ska vara mer organiserad nästa jul... det funkar bara inte för mig! Men det hör väl till med förstås =)

Nu dricker jag en STOR lattemugg med Irish cream coffee som vi fick av svärmor och äter en kladdmuffins som vi fått av mamma...upptäckte att det bara var en kvar i burken nu...hmm... undra vart alla tagit vägen? Lalallaaa.........=P

IDAG var det en stor dag för Leia..eller snarare för MIG! Hon fick testa på morotspuré! Jag blev helt känslosam och fällde en liten glädjetår när jag matade henne haha... jag vet, jag är lite fjantig! Men jag kände mig så STOLT på nått sätt. Att hon är så stor så hon kan ÄTA MAT nu. Och hon åt, gapade efter mera till och med! Åååh, Leia,du är så duktig!

Ok, här kommer lite update på Leias utveckling senaste tiden ;)
Hon kan sitta i barnstolen med luftkudden bakom ryggen nu utan problem. Förut satt hon bara en liten stund, sen sjönk hon ihop hehe... men nu går det bättre!
Hon har upptäckt sina fötter och ligger och drar i dom, svårare att byta blöja nu, men det gör liksom inget. Det är så sött!
Hon vänder sig från rygg till sidan och ibland (inte ofta) till mage.
Hon gör roliga ljud, hon jollrar på ett hest sätt så det låter som att hon försöker skrämma en. Gör man det ljudet först så härmar hon det sen!
Hon tycker det är skoj att sitta i hoppgungan med. Hoppar inte så mycket nu, men hon snurrar runt med sina fötter i marken...
Och från och med idag äter hon alltså smakportioner =) Jag ammar fortfarande på nätterna och nån gång på dagen, annars får hon ersättning.

En lite tråkig sak är att hon blivit rätt mammig och pappig, tycker inte om främlingar! Men förhoppningsvis går det över snart. Brukar vara så nån månad har jag hört... tur att hon inte är rädd för oss i alla fall =)

Nu vaknade hon minsann... får lägga upp lite nya kort när jag får tid nån gång! Nu ska Danne va långledig, underbart, då får man kanske mer tid till sånt.. ;)

GOD JUL!!! //EMILIA


Sova?

Eller blogga, det är frågan... =P

Kom nyss hem från en mysig kväll med syster och hennes man. Very nice.

Igår kväll var vi barnvakt åt Elias och Eddie. Mitt nöt skulle släppa ut Nemo lite smidigt från deras altandörr och stod där i 2 minuter högst, men självklart så hann mina mjölkfyllda boobs bli kalla så jag fick mjölkstockning! Inte skönt... hade feber inatt och skiiiitont i brösten.... bättre nu, men gör ont fortfarande. Har lärt mig min läxa nu. HÅLL BRÖSTEN VARMA!

Imorgon ska det handlas julklappar!

Nu blir det nog sängen i alla fall =)

Ska nog uppdatera lite på Leia fronten nån dag, hon lär sig en massa nytt hela tiden!

Over and Out //E

VITT överallt

Det snöar fortfarande ute, helt sjukt vad mycket snö det är!

Jag och Leian var precis ute en sväg. Vi skulle på babyrytmik med Hannah, Elias och Eddie. Vi testade alla dörrar men det var stängt så vi gick till receptionen, men det var tydligen sista gången förra gången! TYPISKT. Men vi får börja efter juluppehållet :)

Sötaste!


Så här ser jag ut i håret bakifrån hihi..

kort bak och lite längre fram.

//Love E

brrr....

Det är så kaaaaallt.......!

Sååå gutt!

Nu är håret avklippt, känns underbart! Har längtat sååå efter detta, men har varken haft tid eller pengar att gå till frisören. Hannah fixade det, blev skitnöjd =) TACK igen!

Nu kan jag bara rufsa till det lite när jag ska gå ut... ååååh så skönt det är!

Leia var ju lite förkyld i tor-fre, men är mycket bättre nu. I helgen åkte vi hem till mamma, Emmy och Ellen, gjorde julgodis och mös :) Träffade mormor med en sväng, hon skickade med halva frysen med kakor hem till oss hehe... så nu är det kakor och julgodis i frysen här, huuuur ska jag klara mina godisfria veckor nu??? Men räknas verkligen julgodis som godis...? =P

Körde med sommardäck mellan Målilla och Nybro, svinhalt.... gjorde nånting fruktansvärt...vi körde på en katt. Den hoppade ut framför bilen från n häck så vi hann inte se den i diket innan, och när Daniel bromsade så bara gled ju bilen för det var så halt...den klarade sig, den hoppade iväg men jag tyckte det var fruktansvärt hemskt....man hörde hur den dunkade emot bilens undersida och INGET kunde man göra... USCH!

Efter det åkte vi och bytte till vinterdäck...

Och igår kväll var det middag hos Hannah och Jonathan, vår nya söndagstradition eller hur man säger. Nästa söndag är det hos Annica och Anders om de är friska. Undra vad vi ska bjuda på nästa gång? Kom gärna med tips =)

Idag blir det STÄDNING här och en del Leia-tvätt efter helgen hehe...
Bäst att sätta igång!
//E

Sen en tid tillbaka

Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till
Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort
 
Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan
Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är

Och jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort
 
Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär
Och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där
Men snart ska jag hitta den jag är

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya kläder
Och samlat damm på min gitarr
Men i vad jag än tar på mig känner jag mig alltför kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort
Ja jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort
Har jag förmågan att glömma bort


/Melissa Horn

Klockren text.. förutom att jag inte spelar så mycket gitarr hehe. //E

26

Ojojoj,har idag fått på mig mina wrangler jeans i size 26, kunde knäppa dom på första försöket! Weee!! Trodde jag skulle få köpa en helt ny garderob efter att fått barn... magen hänger över som en vacker bulldeg, blir lite sugen på att baka haha.... men men, bara att acceptera att man inte kommer se ut som innan. Trist, men jag fick ju en Leia! Hon har liksom bott inne i min mage... inte konstigt den blev lite uttöjd! ;)

Fick 10 vackra röda rosor av Danne i förrgår, men redan igår började några hänga..idag är det bara 3 som är fina! Synd synd... jag ÄLSKAR röda rosor, tråkigt att de vissnar så fort bara!

Imorgon är det DOP! Jag blir nervös... jag ska inte göra så mycket mer än att stå där, men avskyr att stå framför massa folk. Jag ska ta emot dopljuset och säga JA ihop med de andra haha.... Daniel får säga vad Leia ska heta för det pallar inte jag... då säger jag väl Ellen eller nått haha....

Jag vet inte vad jag ska ha på mig... blir en sväng till modehuset om en stund tror jag. Väntar bara på att Danne ska komma hem, han jagar älg today...

Ha en fin helg!
//E

Whats wrong..?

Har läst nyheterna på Aftonbladet och sett bl.a. en lärare på en förskola i Jönköping som sexuellt utnyttjat barnen, en styvpappa som torterat en 4 årig pojke med bl.a. cigaretter och hällt superlim i hans öron, stängt ute honom blöt och naken på balkongen i november...., en man som går runt och förföljer och våldtar gravida kvinnor...

Vad är det för fel på dessa människor??? Vart gick det fel? De hr ju också varit små oskyldiga barn en gång i tiden... och så går det så fel.... HELT SJUKT!

A while ago...

Dax att uppdatera lite!

Förra veckan kom min kära vän Emmelie hit och hälsade på. Blir ju inte så ofta, meni år har vi faktiskt hunnit ses 3 ggr, inte dåligt! Vi hade fullt upp med Leia och Nemo, men vi hann faktiskt gå på bio en kväll, NEW MOON... ojojoj så bra.... säger bara det...Edward hohoho....;)
Sen hjälpte hon mig med städning och att få upp lite adventspynt med, blev så fint så!
Hon åkte hem  lördags morse... hoppas vi ses snart igen min älskade vän! =)

I lördags blev det kina buffé och IKEA i Kalmar. Köpte äntligen en vit hylla till köket så nu är allt skräp borta och vi har fina glasburkar med mjöl, pasta m.m. i hyllan... fint!
Spjälsängen vi köpte var det tyvärr fel på... färgen var avskavd på sidorna. Daniel blev vansinnig (som vanligt på saker från IKEA) så han ringde och skällde på dom.... de skulle skicka nya delar.

I söndags följde jag med Annelie en sväng på julskyltningen, hon hade de söta grannflickorna med sig. Efter det gick jag hem och vi fixade flygande Jakob tills svärföräldrarna och familjen Olofsson/Lundberg skulle komma.

Igår var jag med Leia på BVC och hon vägdes, mättes och fick sina sprutor... usch, jobbigt att se på!!!! Hon grät lite efteråt, men gick snabbt över... gick en runda på stan, sen hem och äta lunch. På em gick jag och Hannah med barn och  kollade på lokalen vi ska va i efter dopet på söndag. Såg bra ut! Ännu finare när vi har dukat med =) När Danne kom hem gick vi till banken och öppnade ett sparkonto till Leia, hon fick en orange ful spargris haha....

Hon fick lite feber på kvällen, 38... men hon var inte extra gnällig inatt eller nått sånt...idag är hon som vanligt!

Idag tar jag det lugnt. Leias hoppgunga har kommit så den ska hämtas ut sen, skojjigt!
Nu ska jag tvätta lite och fixa mat!

Leia har fått en tomteklänning:

 

Love E

elmilia

Vardagsliv,renovering och familjen!

RSS 2.0