Posten idag var positiv!

Idag fick jag 2 brev från Försäkringskassan. För en gång skull var det positivt! Utbetalningar...!
Sen fick vi kort från Mikaela, Marcus och Liam =) Marcus var här så vi kunde tacka direkt hehe...
Sen det bästa av allt.... Erik Hassle låg i ett paket!!!! =) Tack Emmy... nu har jag bra musik att lyssna på när jag föder barn!



"Dont give up, you will make it" //Bump In The Road- Erik Hassle

Imorgon...imorgon...imorgon!!!

Då smäller det förhoppningsvis till! Då ska vi in och föda baaaaaarn....! Funkar det inte med igångsättningen så blir det kejsarsnitt, så nu ska den ut på ett eller annat sätt!

I måndags var jag hos BM (för sista gången). Hade gått ner 3 kg på en vecka. Hon blev helt förvånad först, sen kollade hon på mina fötter som inte är alls svullna längre, då var det ju vatten som hade försvunnit från mig. Gutt ju =)

Igår var vi på Spec.MVC i Kalmar. Gjorde mitt 4e ultraljud, satt med ctg maskinen och sen träffade jag en läkare. Eftersom allt såg bra ut satte de inte igång mig. De tycker det är bättre att det händer naturligt, men det vill ju inte hända så jag tror det blir imorgon för då ska vi in och då försöker de sätta igång värkar först med en gel som smörjs inuti mig så jag öppnas... sen kanske de behöver ta hål på fosterhinnan och till sist kanske dropp med sånt där oxytocin i som sätter igång värkarna. Vi får se vad som behövs! De ger det 2 dagar i alla fall, sen om inget hänt blir det kejsarsnitt. Så senast måndag är jag morsa! =)

Nu har jag molande "mensvärk"... har legat i badet i 45 minuter, var skönt, men så fort man går upp gör det ju ont igen... men man får tänka att varje värk, sammandragning och allt annat som gör ont leder till att barnet kommer ut. Men just när jag har en värk tänker jag lite andra saker.... igår skrek jag åt mopedister som åkte förbi här som tokar! "Danne hämta bössan, jag ska skjuta dom!!!" Då sa Danne att han ska gömma nyckeln till sitt vapenskåp på ett annat ställe haha....

//E

Sorry to dissapoint you...

Men den har inte kommit än!

Tack alla söta för era inlägg, ni är supergulliga....!

Igår började värkarna lite försiktigt på eftermiddagen hos Hannah och Jonathan, men sen under kvällen blev de tätare och ondare... har knappt sovit en blund inatt, haft värkar och legat och tryckt på knappen på tensen hela tiden känns det som... men neee.. inte nån bebis som känner för att titta ut!

Imorgon är det torsdag och jag går in i v. 42.... (This sucks!)
Men då ska vi in på Ultraljud och kolla så allt är ok med barnet, och mig antar jag. Är det bra så får vi åka hem igen. Är något fel så blir jag inlagd och igångsatt.... annars får vi vänta tills på lördag. Men det är ju inte så långt kvar till lördag nu! 
Tiden går ju fortare när man träffar folk och är lite social... men man känner inte för så mycket just nu bara... jag känner mig trött, tråkig, ful och orolig för att typ vattnet ska gå hemma hos någon! Så det blir inte så mycket umgås... hoppas folk har förståelse för detta. När allt detta är över är ni såklart välkomna hit och titta på vår lilla ängel och umgås med oss! =)

Nu ska jag vila lite efter min sömlösa natt...//E

På G?

Nu har det hänt grejer.. efter att jag skrev senaste blogginlägget hade jag värkar hela natten, dock oregelbundna.
På lördag morgonen började de bli tätare och mer regelbundna. Jag tyckte vi höll oss länge från att åka in eller ens ringa förlossningen...
Men när det var 3 minuter mellan värkarna och jag inte visste vart jag skulle ta vägen för det gjorde så ont så åkte vi in. Kom in till förlossningen vid 7 tiden igår kväll. Fick sitta med ctg maskinen och de tog blodtrycket 2 gånger för det var högre än vanligt. Men berodde troligtvis på värkarna...
Vid 8 tiden gjorde de inre undersökning och konstaterade att jag inte var öppen någonting! Snacka om att jag blev besviken... "Jag skulle gärna bädda ner dig här, men det är våra regler att vi måste skicka hem dig igen"....Man fattar ju att de måste ha plats för folk som det är mer akut för. Så jag fick med mig lite piller så jag skulle kunna sova och värkarna skulle minska....

Jag trodde jag skulle dö på hemvägen, det gjorde så ont. De där värktabletterna hjälpte inte ett skit, hade fortfarande täta värkar.... gjorde ont hela natten. Jag somnade inte förren i morse =(  Låg bara och sa att jag vill dö....jag vill dö!

Idag har jag vilat och ätit och värkarna har inte satt igång än, men jag känner en då och då så det sätter nog igång igen snart. Fy tusan, jag vill inte.... samtidigt som jag vill bli av med det här så vill jag inte känna den där smärtan!

Slemproppen har gått idag med. Mysigt ord det där... yeach!

Nehe nu ska jag passa på att vila lite till om man kanske får vara vaken hela natten igen....
//E

Lalalalaaaa....

Inget har hänt på bebisfronten än, så ni vet... tror alla andra är mer nervösa än mig!

Jag bara väntar och väntar...och väntar...... om en vecka kanske det är dax då. Den 29 augusti. Michael Jacksons födelsedag....vore rätt coolt :) Var Emmsan som kom på det...! En ny stjärna föds....! ;)

Nehe, nu ska jag göra något jag inte vill...gå och lägga mig! Det är hemskt att sova. USCH! Man kan bara ligga på sidan och då domnar benen bort, då måste man vända sig på andra sidan...då domnar den sidan av benen bort! Sådär ligger man hela natten.... plus att det är varmt så man svettas med.... hua! Och inte så lätt att vända sig heller. Väcker Daniel för jag låter som en valross...känner mig som en också!

Hoppas en vecka går fort nu...... sov gott!
//E

v.41

Idag är man i v. 41... trodde jag ju aldrig. Med alla förvärkar man haft så trodde jag ungen skulle komma innan den 12, men nu sitter man alltså här. Inga värkar, ingen bebbe....

Det kan till och med gå så långt att den kommer i september! Helt sjukt ju... Hannah, du kommer säkert få innan mig!

Om en vecka (om "den" inte har kommit), så får vi åka in och göra ultraljud och lite andra undersökningar så de ser att allt är ok. Om det är lugnt på förlossningen då så kan de försöka sätta igång mig. Annars får vi vänta till lördagen den 29. Och det är ju inte säkert att det går då, så vi kanske får åka hem och vänta några dagar och testa igen.. alltså kan den komma i september! My Gooooood....... låt den komma ut innan.

Igår såg vi Tjuven, den nya Wallander, med J o H,  skitbra! Både allvar och skratt mixat på ett bra sätt.... se den!
 


Idag har vi varit på kantarelljakt med Nemo, men vi hittade inte en enda kantarell! För torrt antar jag... sen skulle vi hälsa på farmor men då skulle hon till Stig på Kvarnbacken så då hängde vi på. Var nog ett år sen jag var där och hälsade på. Slutade med att vi satt och sjöng allsång och fikade med gamlingarna hehe... nybakade bullar och kakor, alltid gott ;)

Var inne på Jysk en snabbis och träffade Annelie med :)

Sen har vi gjort en god kycklingsallad med currysås.... Henke kom förbi, men Danne skulle ju iväg och jaga lite nu så... jaa...händer väl inte mycket mer idag!

Blir väl ett bad :)
Ha det fint! //E

............

Har inget nytt att berätta. Den här dagen har vi mest bara vilat, slappat och vilat lite till! Alltså inte gjort något vettigt.

Nu är Danne och lämnar Nemo och så skulle han sitta några timmar i skogen igen.

För mig blir det nog ett bad, (badar varje dag!), och så sitter jag och äter lite blåbär och hallonpaj nu, yummie!

//E

Nemo är här :)

Idag vaknade jag vid halv 4 av en mardröm. Jag hade jätteont i halsen och nacken och huvudet, så det gick inte att somna om. Åt lite frulle när Daniel gick upp vid 4, sen drack jag te och hade vetekudden runt nacken och försökte somna... gick inte!

Tog ett varmt bad vid halv 6 tiden, sen gjorde det inte lika ont i nacken och huvudet. Slappade vid tv.n tills Daniel kom hem från jakten runt halv 8. Sen var det bara att fixa iordning sig så gott man orkade och åka till barnmorskan.

Hade ännu en ny barnmorska idag, men hon var kanon! Varför kunde jag inte fått henne från början?!
Vågar knappt säga hur mycket jag ökat i vikt på EN VECKA!!!!! 2,5 kg.... MEEEEEN..... hon sa att det är vattnet i kroppen som väger mycket. Ni som sett mina fötter kan förstå! Och nu är ju hela jag svullen. Mitt ansikte ser hemskt ut när jag vaknar på morgonen.... men men, snart är det över!
Magen hade inte växt något, 37 cm fortfarande. Hjärtljuden på bebben låg på 130. Och vikten då.. 68,5!

Sen hämtade vi Nemo för jag klarar mig inte utan honom längre :) Abstinens!

Bjöd Jonathan, Hannah och Elias på lunch, sen vilade vi nog i 2 timmar hehe...

Nu har jag snackat med grannarna om min tens hihi...  och om deras förlossningar m.m.... skönt att ha så bra, trevliga och sjyssta grannar! Trivs kanon här :)

Nu har jag lite godis abstinens.... hmm... eller kanske man skulle orka göra en paj? Har ju blåbär och hallon i frysen... får se vad jag orkar!

//E

En flicka?

Inatt födde jag en liten flicka... fast jag drömde bara att jag gjorde det! Det gjorde inte alls ont och jag satt i en stol och Daniel var inte ens där, bara en barnmorska och en sköterska plus några muppar som varit med tidigare i drömmen som sprang ut och in genom förlossningsrummet...

När jag fick upp bebben på magen så var den helt ren, inte massa blod och äckel. Jag tänkte, "kan det va såhär bra?"
Sen krystade jag ut moderkakan och det gjorde ondare! Sen satt jag och gullade med lilltjejen och då var Daniel där... sen skulle jag börja mmsa till alla att vi fått en tjej. Då vaknade jag långsamt...och till slut insåg jag att allt bara var en dröm, då blev jag besviken, det gick ju så lätt! =)

Igår var vi i skogen med E o H och plockade kantareller! Fanns inte jättemycket, men vi fick ihop till en god sås plus lite extra. På em kom Hannah, Jonathan och Elias förbi och fikade en sväng. Elias invigde vår barnstol :) Bebisen ska ju inte sitta där direkt, men vi måste ändå köpa en sån där kudde att lägga bakom... bebben kommer ju va pytteliten!

Sen på kvällen blev det middag med E o H här. Fläskfilé, gratäng och kantarellsåååås....yummie!

Idag åkte Danne iväg och skulle skjuta en bock, men blev ingen. Men hans farbror sköt en stor.

Inga värkar inatt heller.... later! //E

v 40 plus

Nu är du inne i den vecka då du förväntas föda, men i själva verket är det bara ca 5 procent av alla barn som föds på den beräknade nedkomstdagen. Du får räkna med plus/minus två veckor och de flesta föder efter det beräknade datumet. Om du går in i vecka 41, fortsätter du dina kontroller hos MVC som vanligt och i vecka 42 görs en extra kontroll på sjukhus med ultraljud för att kontrollera att både mor och barn mår bra. Ibland kan det behövas hjälp med att sätta igång förlossningen, då sköts det på förlossningen/BB. Din kropp är förberedd med en uppmjukad och delvis öppnad livmoderhals och snart kommer barnet att vara i dina armar.

Ditt barn är nu ca 38 cm långt från huvud till stjärt och ungefär 50 cm från topp till tå. Det är nu redo att lämna sin trygga tillvaro i livmodern och börja sitt nya liv utanför. Det kommer att behöva all din kärlek och omvårdnad. Barnet är utrustat med över sjuttio olika reflexer, nästan allt fosterfett är borta och 15 procent av kroppen består av fett. Moderkakan lossnar från livmoderväggen vid födseln och navelsträngen slutar fungera samtidigt som barnet tar sina första andetag. När dessa första andetag tas, utlöser det vissa förändringar i hjärta och artärer som gör att blod leds till lungorna. Dina graviditetshormoner kan påverka det nyfödda barnet. Både pojkar och flickor kan ha svullna bröstvårtor och det kan till och med innehålla små mängder mjölk. Även könsorganen kan vara påverkade - blygdläpparna hos flickor och pungen hos pojkar kan vara förstorade. Det är normala avvikelser och försvinner efter ett kort tag. Det lilla barnet har vid födseln inte mindre än 300 ben i kroppen, medan vuxna har 206. Det beror på att vissa ben växer samman när barnet blir större.

Gravid.se

Nope

Inte idag heller =(

Nu kommer äntligen badkaret, där ska jag spendera resten av min graviditet =P

Byyyyye.....!

kl. är 04.40...

Kan inte sova. Gör så ont i magen. Snälla snälla, låt det hända nu inatt!

//E

Idag är det den 12 augusti

Och jag ska föda barn idag. I alla fall enligt almanackan =P

Så kommer det förmodligen inte att bli. Endast 5 % föder på det utsatta datumet så man ska inte fokusera på det, men alla runtomkring gör ju det och nu får man sms, samtal och mejl varje dag med frågan " Har du blivit mamma än?"

Så här kommer svaret. NEJ, inte än.

Inatt hade jag dock riktiga värkar och jag mådde inget vidare. Ville bara kräkas, men hade ingen ork, så jag satt på uteplatsen kl 1 inatt och "andades"...... jag hoppades verkligen att det skulle fortsätta och bli ännu värre! Men icke....

Daniel var en klippa och baddade mig med kalla handdukar för jag var ju helt supervarm. Det hjälpte mycket... sen har han varit så go idag och fixat en massa så jag ska slippa :) Tack för att du är hemma!!

Later! //E

Varit hos barnmorskan

Nu har jag varit hos barnmorskan, förhoppningsvis var det sista besöket, men fick ett till inbokat på måndag om jag inte fått föda innan dess. Men det hoppas jag verkligen, men börjar tvivla starkt nu... usch, jag blir helt deppad! Och den 12 har inte ens varit än.

Det är ju inte bara kroppen som är stor och klumpig och jobbig, man är ju helt koko på insidan med. Jag gråter för allt nu och är överkänslig. Jag vill bara bli mig själv igen... please?

Och Daniel skulle vara ledig.... idag åkte han till jobbet ändå. Men han skulle bara vara några timmar och visa vad han hade gjort så nån kunde ta över hans jobb.... meeeen, han stannar hela dagen fick jag veta nyss.... sånt gör mig ju bara mer ledsen! Im a wreck....

Ni anar inte hur mycket jag längtar efter att detta ska vara över!!!!!!!!!!!! Jag kan inte förklara hur jobbigt jag tycker det är. 8 månader gick riktigt fort, men den sista har varit den segaste månaden i mitt liv.....

....................................................................................

Idag vägde jag 66kg (gått upp 19kg sen invägningen, 16 från normalvikten)
Magen mätte 37 och bebbens hjärtslag låg på 150-160

Nu ska jag vila en stund, sen hoppas jag att J kommer förbi en sväng. Byebye...//E

Söndag

Nu börjar jag bli lite rastlös. Har inte kunnat göra nått idag för Daniel har migrän. Han ligger inne i sovrummet där det är mörkt och hyfsat svalare än i övriga lgh. Han kom ut förut och gick in på toan och kräktes... sen har han legat där. Tycker så synd om honom! Försöker få i honom vatten men mer än så kan jag inte göra....

Så jag kan inte ta tag i nån städning precis eller ens plocka ur diskmaskinen för då smäller jag och han tål inga ljud nu... Vilket skit.

Så det blir inga kräftor/räkor för oss ikväll =( Får bli en annan kväll!

Ska se hur det är med honom, sen får vi väl se om det kan bli åtminstone en blåbärspaj ikväll? Hoppas...

//E

Nehe

Den kom inte inatt, blev inte som jag trodde. Nu känns det som att det kommer ta 2 veckor till innan den vill komma ut... gah! Jag blir så trött.

Var till och med ute iskogen en sväng igår och plockade blåbär, trodde det skulle få igång att! Men icke...

Igår köpte vi lite babylakan och påslakan som jag håller på att tvätta nu. Så söta =)
Igår morse sorterade jag vår stora tvätt i typ 6 st stora högar sen skötte Danne all tvättning, han hade till och med manglat lakan! Blev impad, skulle jag aldrig få för mig haha.... sen kom farmor Gerty på lite fika, trevligt.
Efter det åkte vi till Kalmar och shoppade lite grejer då, och lämnade tillbaka sånt som blev över från renoveringen. Bilen började krångla och jag fick nått slags panikångest... den gasade av sig själv liksom, bara rusade! Usch... jag tänkte bara "Hur ska vi komma in till bb inatt om bilen inte funkar???!!!"
Jag var nära att gå ur bilen och börja gå. Den stannade ju ett par gånger med....skitbil, alltid nått fel!

Vi tog oss i alla fall till K-valla och Daniel fixade till bilaset så nu funkar den igen. SKÖNT!
Vi stannade där hela kvällen. Blev blåbärsplockning med Denise och sen grillning, sååå gott.... och skoj :)

Idag har Danne migrän stackarn.. har inga planer för dagen mer än att städa iordning lite, så mycket man orkar. Ikväll blir det lite mini kräftskiva med goda vänner, najs :)


Danne och jag på Hultan. Vi kände oss sååå muppiga, vi hade köpt tältstolar i barnstorlek och hade massa regnskydd på oss och vi kunde inte sluta skratta åt oss själva... vi såg för nördiga ut haha =P

2 saker till...

Skulle va skoj att gå på Kalmar Stadsfest ikväll (Erik Hassle ska ju spela..!!!!) Får se om man orkar.

Till sist vill jag bara säga att Försäkringskassan kan ta sig nånstans....blääääääää vad jag avskyr sånt där och alla blanketter och folket som jobbar där, de är ju omänskliga! Har fixat sig nu, men usch vad de förstör glädjen... och papper som jag redan skickat in vill de ha igen. Grrr...!

Ok, en 3 sak....min mamma är så gullig, vill bara säga det =) Tack för du finns!

//E

v.39

Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Livmodern tar nu upp all plats i bäckenet och en stor del av buken. Den trycker mot bröstkorgen, och det kan hända att du känner dig riktigt besvärad av graviditeten nu. Har du blivit rödflammig i ansiktet, så beror det på att hjärtat och blodomloppet arbetar hårdare än någonsin med. Förmodligen börjar din vikt plana ut och vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen. Oroar du dig för något! - Vad som helst, så ta upp saken när du är på kontroll hos din barnmorska.

Barnet väger nu ca 3,5 kg och är omkring 37 cm långt från huvud till stjärt. Fostervätskan förnyas var tredje timme och det mesta av lanugohåret har fallit av när födseln nu är nära. Barnet sväljer hårstråna tillsammans med andra utsöndringar och allt hamnar i matsmältningsapparaten. Det kommer ut som barnbeck vid första tarmtömningen. I lungorna ökar produktionen av ytaktivt medel ytterligare, samt lungmognaden. Navelsträngen är omkring 51cm lång och är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Nu kan det vara svårt att märka barnets alla rörelser.

Gravid.se

Hej, jag har prickiga trosor...

Idag är jag i v. 39. Därför tänkte jag bjuda på en smaskig utvikningsbild....eller.... en tjockisbild där man ser hur gigantisk min mage är!!! Förstår inte själv hur min mage kan töjas ut så mycket. Ni får ursäkta hur jag ser ut för övrigt. Jag förberedde inte fotot med smink, ljussättning och sånt där.... haha.... jag gick upp från sängen =P



Mina fötter är svullna från att jag vaknar på morgonen. 3 av mina fingrar är bortdomnade större delen av dagen. På nätterna (ibland på dagarna) läcker det mjölk från brösten. Uuuuh, man känner sig så het just nu.... =P

Inatt har jag haft mycket värre ont i magen än natten innan. Jag tog värktabletter och låg med en varm vetekudde mot magen och så hade jag fönstret öppet för att inte svettas ihjäl helt... så jag somnade faktiskt efter ett tag. Men när D åkte till jobbet hade jag fortfarande ont så jag ville inte att han skulle åka.... men det är hans sista dag så jag fick släppa iväg honom. SEN ÄR HAN LEDIG! =)

Igår fick jag ett paket från min älskade Emmelie! Innehöll ett brev, 2 fina armband som hon suttit och gjort (!), en skiva med foton när vi var på Öland och så 2 små bebis mössor som hon "fixat till". Här är ett kort på dom:


Snacka om söta....=)

//E

Onsdag 5/8

Inatt sov jag knappt något. Det har värkt och hållit på i magen hela natten.... trodde jag skulle få åka in ett tag, men det är ju inga riktiga värkar med några minuters mellanrum tyvärr, så det är bara att stå ut lite till! Snart händer det väl =)

Var en snabbis hos Hannah och Jonathan igår kväll, fick supergoda kakor....! Sen fick vi bråttom ut till "skogen" för Daniel och hans pappa har en massa projekt på gång. Där träffade jag min Nemo som blev superglad att se mig =) Sen fick vi goda varma mackor med färska champinjoner på...gott!

Danne gick upp vid 4 idag för han vill jobba in fredagen. Fattar inte hur han orkar jobba så mycket och sova så lite. Jag sov inget inatt knappt och gick upp vid halv 5, men jag kan ju gå och vila när jag vill. Det kan ju inte han! Min älskling... snart är han ledig i alla fall.

Som sagt gick jag upp halv 5 för det gick inte att sova. Använde tensen lite och det hjälpte. Sen åt jag en macka och tog bilen ut och tankade. Sen testade jag mitt nya bankkort i bankomaten, men det funkar inte. Fattar inte varför, men jag måste väl gå in på banken och härja om det igen då. Åkte hem och duschade. Satt lite vid datorn och tv:n, sen började klockan närma sig 7 då Willys öppnar. Så jag tog cykeln dit och handlade lite, kylskåpet var ganska tomt! Fyyyy tusan... jag hade ju tänkt cykla hela dagen idag för att få igång förlossningen, men tror inte det va.... gjorde rätt ont! Jaja, sen åt jag lite frukost och kollade MacGyver haha.... sen blev jag trött och la mig runt 8. Vaknade vid halv 11 av att Danne ringde och strax därefter kom Anders och ringde på, så nu är jag vaken igen och ska ta tag i sovrummet! När dagen är slut ska det vara fint där inne.....det är målet =)

Hej så länge! //E


Nemo och Leo sover i soffan. Mysigt ju....!

v.38 plus 5

Hemma från Öland nu. Gutt att ha stugan att åka iväg till, men nu var det rätt skönt att komma hem. Ska försöka få det fint här i veckan så man kan känna sig helt hemma. Längtar sååå tills Daniel har semester.....orkar inte fixa allt själv... det är ju lite förberedelser kvar.

Är VÄLDIGT trött på att vara gravid nu. Fy tusan... ska bli gutt att bli av med magen, svullna fötter, vader och händer, tröttheten och känslan av att vara varm heeeela tiden.... blir ju deppad med, man kan ju inte göra nånting. Börjar jag packa upp en kartong så blir jag yr och trött efter 10 minuter och måste vila. Sen kanske jag tänker att jag vill ut i skogen och plocka lite kantareller...hmm...inte ens lönt ju! Usch, va tråkigt detta är! KOM UT NU LILLA DUUU!!!!!!!!!

Har hänt lite skumma saker på senaste, men vet inte hur mycket jag ska skriva... jag är glad att jag har Nemo i alla fall, han är min lilla skyddsängel =)

Nehe, en dusch och sen får jag se vad jag orkar ta tag i ikväll. Nu vet ni att jag lever och jag har INTE blivit morsa än. Tyvärr.

//E

elmilia

Vardagsliv,renovering och familjen!

RSS 2.0