BANANPAJEN!
Nu äntligen ska jag skriva ner receptet åt er...
Bananpaj
Till pajdegen:
150g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Rör ihop de torra ingredienserna, tillsätt det smälta smöret. Arbeta ihop till en deg.
Till fyllningen:
Vispa 3 äggvitor till hårt skum
Vänd ner 2 dl socker
Mosa 3 bananer
Tryck ut degen i en pajform och fyll med mosade bananer. Häll marängsmeten över. Sätt längst ner i ugnen ca 30 minuter i 175 grader. Servera med vaniljglass eller vispgrädde!
Enjoy!
Perfekt när man har bananer som håller på att bli bruna och onödigt att slänga mat ju! =)
Kommentarer
Annelie
Detta måste jag prova... Smaskens
Evelina
Tror jag att jag ska testa redan ikväll om jag hinner! Kram
Trackback